Grad Opatija
Službene stranice

Orden zahvale gradonačelniku i priznanje "Plamen mira" Gradu Opatiji

Datum: 22.7.2015.

Predsjednik Austrijskog pomorskog saveza Karl Skrivanek uručio je sinoć u Villi Angiolini orden zahvale gradonačelniku Grada Opatije Ivi Dujmiću, a nadvojvotkinja Herta Margarete i nadvojvoda Sandor Habsburg Lothringen plaketu „Plamen mira“ Gradu Opatiji povodom zahvale na više puta potvrđenoj kvalitetnoj suradnji s Gradom Opatija.

U Villi Angiolini sinoć je gradonačelnik Ivo Dujmić upriličio prijem za pripadnike Austrijskog pomorskog saveza i sudionike Međunarodnog sportskog kampa koji se do 23. srpnja održava u Opatiji. Organizator kampa je Austrijsko pomorski savez uz potporu Grada Opatije i Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, a inicijativa je proizašla iz suradnje partnerskih gradova Opatije i Bad Ischla.

Na prijemu su bili uz predstavnike Austrijskog pomorskog saveza na čelu s predsjednikom Karlom Skrivanekom,  i brigadni general Roman Fischer, vojni izaslanik obrane Republike Austrije, dr. Matthias Hoy, Ministarstvo obrane republike Austrije, prof. Dieter Winkler, nadvojvoda Markus Habsburg Lothringen, Pomorski tradicijski orkestar iz Beča sa dirigentom Reinholdom Nowotnyem, te sudionici Međunarodnog sportskog kampa koji se odvija u Opatiji u organizaciji Austrijskom pomorskog saveza i brojni drugi gosti.   

„Plamen mira“ je priznanje koje dodijeljuje austrijska Udruga za promicanje mira i prijateljstva, a čiji su osnivači predstavnici austrijskog plemstava iz obitelji Habsburg Herta Margareta Habsburg Lothringen i Sandor Habsburg Lothringen. Cilj Udruge je promocija osoba, aktivnosti i organizacija koje pridonose stvaranju prijeteljstva između država te pridonose kvalitetnoj međunarodnoj suradnji. Priznanje se dodjeljuje od 2008.

Ovu je plaketu „Plamen mira“ nadvojvotkinja Habsburg Lothringen uručila je na prijemu i Ani Brumnjak Iličić, višoj stručnoj suradnici za međunarodnu suradnju i protokol Grada Opatije.