Grad Opatija
Službene stranice

Otvorena 11. konferencija - Hrvatski dani sigurnosti

Datum: 12.10.2017.

Domovinska sigurnost noseća je tema ovogodišnje 11. Konferencije Hrvatski dani sigurnosti koja je jučer započela s radom u hotelu MIlenij, a traje od 11. do 13. listopada te okuplja vodeće profesionalce sigurnosti iz javnog i privatnog te korporativnog svijeta sigurnosti.

Ovogodišnju konferenciju Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, kojoj je pokrovitelj Vlada RH, otvorio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s uvodnim predavanjem 'Domovinska sigurnost – izazovi i perspektive'. Nazočne je uime Grada Opatije u službenom dijelu otvorenja Konferencije pozdravila zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Aničić.

Nakon otvorenja svečano su  dodjeljene „Hrvatske velike nagrade sigurnosti“, kojom se u 11 kategorija već šestu godinu zaredom nagrađuju pojedinci i organizacije za izrazite doprinose sigurnosti u mnogim područjima života. Program dodjele 'Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2017.' vodio je Duško Ćurlić.

Na središnjem panelu prvog dana Konferencije sudjelovali su Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF d.d. i Vlatko Cvrtila, dekan Sveučilišta VERN Zagreb, a posvećen je bio pitanjima sigurnosti u obrazovanju i gospodarstvu.

Na 11. Hrvatskim danima sigurnosti HUMS je  predstavio i svoju kampanju Dan bez mobitela u prometu, kojom će 21. listopada biti proglašen nacionalnim Danom bez mobitela u prometu kako bi se povodom tog datum i ubuduće provodile kampanje prevencije za smanjenje nesreći uzrokovanih upotrebom mobitela u prometu. GRad Opatija podržao je svojim aktivnostima ovu kampanju koja za cilj ima podizanje razine svjesti kod sudionika u prometu o opasnostima telefoniranja u vožnji, što je prezentirano sudionicima Konferencije, koji su se na kraju prvog dana Konferencije pridružili prezentaciji preko puta hotela, gdje je postalvjena tabla FRee mobile zone, kao apel vozačima da dok voze ne koriste mobitel.

Tijekom trodnevne Konferencije predavanja će imati održati 26 predavača s cijelom lepezom tema od Industrije 4.0 i korporativne sigurnosti i zaštite od globalnih kibernetičkih napada do Samoubilačkog terorizma kao najstrašnijeg oblika terora.