Grad Opatija
Službene stranice

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Centru Gervais

Datum: 12.4.2019.

Povodom Dana Primorsko-goranske županije danas je u Centru Gervais u Opatiji održana svečana sjednica Županijske skupštine, na kojoj su dodijeljene nagrade za životno djelo te godišnje nagrade Primorsko-goranske županije. Svečanost je svojim dolaskom uveličala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Gosti svečanosti bili su uz predsjednicu i državni tajnik Željko Plazonić, saborski zastupnici, veleposlanica Kraljevine Norveške Astrid Versto, istarski župan Valter Flego, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja županije, članovi županijske skupštine, članovi Sveučilišnog senata te mnogi uglednici iz političkog, gospodarskog, kulturnog, vjerskog i društvenog života.

Župan Zlatko Komadina pozdravio je prisutne u ime Primorsko-goranske županije.

- Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da smo u svim sektorima naše nadležnosti održali stabilnost i trend kapitalnih ulaganja vidljivih u cijeloj županiji. Odgovornim planiranjem naših proračuna i našim ulaganjima dokazali smo da znamo upravljati s onim što nam je povjereno. Rezultat su nove izgrađene škole, sportske dvorane, zdravstvene ustanove, luke i lukobrani, kulturne ustanove te mnogobrojni turistički sadržaji, a tu je i valorizacija prirodne baštine, istaknuo je župan Komadina koji je svoje obraćanje završio uz želje da živi brodogradilište 3. maj.

Ovaj će 26. rođendan zeleno-plave županije ostati zapamćen i po tome što ga je došla čestitati predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

- Čestitam vam dan vaše županije, ali i moje županije u kojoj sam se rodila, u kojoj sam odrasla i u koju se uvijek rado vraćam. Što smo stariji, srce nas vuče u mjesta naše mladosti. Drago mi je da se ova današnja skupština održava baš u Opatiji, opjevanom biseru našega mora. Odavno je na turističkom zemljovidu svijeta Opatija turistički brend Hrvatske po kojemu se naša domovina diljem svijeta prepoznaje kao zemlja prirodnih ljepota i vrijednih ljudi, a o Opatiji i našem Kvarneru puno smo razgovarali i ovih dana u posjetu Češkoj Republici, kazala je predsjednica te zaželjela puno uspjeha u ostvarivanju svih razvojnih planova.

Dobitnici nagrada za životno djelo Primorsko-goranske županije su akademik Elso Kuljanić za znanstveno-istraživački rad u području tehničkih znanosti i doprinos u izobrazbi studenata te zasluge u razvoju Sveučilišta i Alenka Juretić, za osobit doprinos u očuvanju, njegovanju, unaprjeđenju i promidžbi folklorne baštine grobničkog kraja, dok su godišnje nagrade dodijeljene vatrogascu Dini Škami, djelatnicima Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Selce Nikici Sečenu i Hani Rižovski Delogu te Plesnom klubu „Dance Queen“ Kraljevica, a nagrade su im uručili župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

U glazbenom dijelu nastupili su mladi pjevač Mateo Resman, učenice O.Š. Marija Martinolića iz Lošinja, Plesni klub „Dance Queen“ Kraljevica te članovi folklorne skupine „Zvir“ iz Jelenja.