Grad Opatija
Službene stranice

Prijem za čelnika novoosnovanog Savjeta gradonačelnika za sport i udruge proizašle iz II. svjetskog i Domovinskog rata

Datum: 12.12.2017.

Gradonačelnik je donio odluke o formiranju svoja tri savjetodavna tijela i to: Savjeta za gospodarstvo, turizam i poduzetništvo, Savjeta koordinacije za mlade, te Savjeta za sport i koordinaciju aktivnosti udruga proizašlih iz II. svjetskog rata te Domovinskog rata (Udruga antifašističkih boraca i antifašista- UABA, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, UDVDR i Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – HVIDRA Opatije).

Danas popodne u svojem je uredu u društvu svoje zamjenice Vere Aničić, gradonačelnik Ivo Dujmić  primio u prvi nastupni i radni posjet predsjednika Savjeta za sport i koordinaciju aktivnosti udruga proizašlih iz II. svjetskog rata te Domovinskog rata Mladena Kranjčeca. U ovom Savjetu će još kao članovi biti i Goran Grubešić i prof. dr. sc. Siniša Volarević.

Današnji prvi, radni sastanak s predsjednikom spoemnitog Savjeta , bio je prilika za utvrđivanje budućih programskih aktivnosti ovih udruga, koje su do sada po svojim zajedničkim djelovanjima postale primjer suradnje ne samo na opatijskom i širem liburnijskom, već i na nacionalnom području, kao i o njihovim budućim planovima, uslijed kojih najava je i došlo do potrebe za formiranjem savjeta gradonačelnika za ova pitanja.

Članstvo i predsjedanje savjetima gradonačelnika isključivo je volonterskog karaktera.