Grad Opatija
Službene stranice

Primanje za izaslanstvo kineskog grada Shenzhena

Datum: 23.7.2019.

U Opatiji ove sezone zabilježeno 100 % više kineskih gostiju

 

  Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin i direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić priredili su primanje za izaslanstvo gradske Vlade kineskog grada Shenzhena koje je predvodio Wu Sikang, direktor Razvojno-istraživačkog centra gradske vlade Shenzhena. Oni borave u višednevnom posjetu Hrvatskoj i Opatiji, a glavni je povod sutrašnja Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije na kojoj će počasna građanka Opatije postati kineskinja Liu Pilato Liying (Lily) dugogodišnja prijateljica Opatije i njena promotorica na dalekoistočnom turističkom i poduzetničkom tržištu.

Grad Shenzhen smješten je nedaleko Hong Konga i broji 20 milijuna stanovnika. Grad se razvio u posljednjih 40 godina, turističko je, obrazovno i znanstveno središte. Upravo su to gospodarske grane kroz koje će se razvijati buduća suradnja s Opatijom, naglašeno je na primanju.

Ove je sezone na području Grada Opatije zabilježen 100 postotni porast broja dolazaka gostiju iz daleke Kine, istaknula je direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, dok je poras na hrvatskoj razini visokih 50 posto.

Gospodin Wu Sikang upisao se i u opatijsku Zlatnu knjigu gostiju, u kojoj je napisao da je Opatija prelijepa te kako zemljopisne udaljenosti nisu nikakva prepreka velikom prijateljstvu.

Nakon primanja u Gradu Opatiji, izaslanstvo kineskog grada Shenzhena na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu s dekanicom Fakulteta Dorom Smolčić Jurdana potpisalo je Memorandum o suradnji između Sveučilišta Jinan i Sveučilišta u Rijeci.

Grad Opatija i Razvojno-istraživački centar gradske vlade Shenzhena prošle su godine, tijekom boravka opatijskog izaslanstva u Kini, potpisali Memorandum o uspostavi sveobuhvatne suradnje.