Grad Opatija
Službene stranice

Prva konferencija Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja u Urbanoj aglomeraciji Rijeka

Datum: 14.5.2018.

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u petak 11.5. održana je konferencija „Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“.

Na taj se način Grad Opatija, zajedno s ostalim općinama i gradovima, članicama Urbane aglomeracije Rijeka, pridružio obilježavanju Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata, posvećenima upoznavanju javnosti s projektima financiranim sredstvima Europske unije. Radi učinkovitijeg povlačenja sredstava putem ITU mehanizma u rujnu 2015. godine, prema Zakonu o regionalnom razvoju, osnovana je Urbana aglomeracija Rijeka sa sjedištem u Gradu Rijeci. Pored Rijeke, Urbana aglomeracija obuhvaća i gradove Kastav, Kraljevicu i Opatiju te općine Čavle, Klana, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga i Viškovo. Urbanoj aglomeraciji Rijeka na raspolaganju je ukupno 49,5 milijuna eura.

Zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić ovom je prilikom na konferenciju upoznao s nivoom razvijenosti projekata koji se sufinanciraju kroz programe UA Rijeka i detaljno predstavio projekt Revitalizacija Amerikanskih vrtova i rasadnika Angiolina. Projekt će biti sufinanciran s iznosom od 1,5 miljuna eura, a prijava je prema indikativnom planu predviđena u 1. kvartalu 2019. godine.

Gosti na konferenciji bili su predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, članovi urbanih aglomeracija iz Osijeka i Splita te područja Slavonskog Broda i Pule.