Grad Opatija
Službene stranice

PRVI SLUŽBENI POSJET AUSTRIJSKOG VELEPOSLANIKA NJ.E. ANDREASA WIEDENHOFFA

Datum: 14.7.2015.

Veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Andreas Wiedenhoff i direktor austrijskog Ureda za vanjsku trgovinu gospodin Roman Rauch posjetili su danas Opatiju, te se susreli s  gradonačelnikom Ivom Dujmićem na radnom sastanku održanom  u uredu gradonačelnika.

Ovo je prvi službeni posjet novog austrijskog veleposlanika u Hrvatskoj Opatiji, koji je preuzeo dužnost u Zagrebu prije dva mjeseca.

Na sastanku je bilo riječi o austrijskim investicijama koje se odvijaju u Opatiji, razvoju turizma i turističkoj sezoni i posezoni, te mogućostima oko jačanja austrijske suradnje s Opatijom.  Gradonačelnik je podsjetio na projekt austrijsko investitora koji će se realizirati na području Kuka. Veleposlanika su zanimali detalji oko sektora trizma, ukupnog broja smještajnih jedinica kojima raspolaže destinacija. Posebno se razgovaralo o manifestaciji Bečki tjedan, što se tradicionalno održava u Opatiji, kao i o suradnji koji Opatija ima sa zbratimljenim gradom Bad Ischlom, ali i Bečom. Veleposlanik Wiedenhoff  spomenuo je i da je Opatija vrlo popularna u Austriji.