Grad Opatija
Službene stranice

Reagiranje gradonačelnika Ive Dujmića

Datum: 23.1.2020.

 Neugodno sam iznenađen neprimjerenim načinom komunikacije vezano uz objavu na portalu PodUčkun.net i društvenim mrežama o tome da će Vaterpolo klub Opatija s početkom ove godine morati plaćati termine korištenja bazena na Kantridi.

Uvijek ponavljam da je za normalan rad potrebna stalna komunikacija, a ako ona izostane stvaraju se razne nepotrebne i ponekad zlonamjerne glasine. Umiješa se politika i rješavanje problema ode u krivom smjeru. 

Činjenica je da je Ugovorom o suradnji između Grada Opatije i Grada Rijeke iz 2010. regulirano besplatno korištenje sportskih terena i bazena za sportske klubove iz oba grada na osnovu reciprociteta.

Grad Opatija o mogućnosti promjene uvjeta definiranih Ugovorom nije dobio nikakvu službenu informaciju.

Ovu informaciju doznao sam danas iz medijske objave, a normalan bi način bio da se Vaterpolo klub obratio Sportskom savezu grada Opatije, krovnoj sportskoj organizaciji, a ona gradskim službama kako bi nas upoznali s novonastalom situacijom.

Isto tako, iz Grada Rijeke nitko nije kontaktirao službe Grada Opatije. Stoga je danas voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina razgovarala s  Odjelom za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke iz kojeg je poručeno da uslijed preporuka državne revizije o korištenju sportskih objekata razmatraju druge modele poslovanja te će najvjerojatnije doći do promjena u načinu korištenja sportskih objekata.

Zatražio sam hitan sastanak s Gradom Rijekom kako bismo što prije bili upoznati s konkretnim informacijama i pronašli najbolje rješenje za opatijske sportaše na koje se odnosi Ugovor iz 2010. godine.

 

gradonačelnik Grada Opatije

Ivo Dujmić, ing.