Grad Opatija
Službene stranice

Rođendanski koncert napunio Gervais

Datum: 7.5.2018.

Obilježena prva godišnjica rada i djelovanja Centra.

Do posljednjeg mjesta publika je sinoć ispunila dvoranu Centra Gervais kako bi uživala u gala koncertu Marija Lipovšeka Battifiace, kojim je obilježena prva godišnjica rada i djelovanja Centra. U svojih prvih godinu dana Gervais je postao jedno od najvažnijih kulturnih i kongresnih lokacija u Opatiji i široj okolici. Brojni koncerti, predstave, kino projekcije, kongresi, zabave, radionice te razni skupovi i događaji učinili su Gervais omiljenim mjestom okupljanja svih generacija i zaljubljenika u kulturu. Uz godišnjicu Gervaisa proslavljeno je i 25 godina djelovanja Marija Lipovšeka Battifiace, našeg poznatog i nagrađivanog umjetnika, pjevača, glumca, voditelja i zabavljača.
Mnogobrojnu publiku pozdravio je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.
- Prošla je godina od otvaranja Centra Gervais kojeg su s pravom mnogi nazivali i „opatijskim hramom kulture“. Imali smo stotine i stotine događaja, predstava za djecu i odrasle, koncerata, tribina, radionica i simpozija; tisuće i tisuće posjetitelja i stotine izvođača. Dobili smo i mnogobrojne pohvale. Ovu prvu godišnjicu odlučili smo proslaviti s nečim posebnim, istaknuti da na našem prostoru imamo vrijedne umjetnike koje želimo pokazati. Hvala sponzorima koji nas prate, posebno Zagrebačkoj banci, hvala gradonačelniku Ivi Dujmiću i Gradu Opatiji te hvala u moje ime i ime svih djelatnika Festivala vama dragoj publici, jer smo mi ovdje radi vas, kazao je Gigante Dešković.
Posjetitelji su puna tri sata uživali u izvedbama Battifiace koji je pripremio bogat opus svog glazbenog rada, ali i mnoge svjetske uspješnice. Uz odličan glazbeni repertoar, publika je uživala i u humoru umjetnika, koji je za svoj stand-up nastup i specifičan humor tijekom cijele večeri nagrađivan aplauzima. Na kraju koncerta gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić zahvalio je Mariju na prekrasnom koncertu te mu poklonio sliku umjetnika Vedrana Ružića.