Grad Opatija
Službene stranice

Sporazum o suradnji s Pravnim fakultetom u Rijeci

Datum: 3.10.2018.

Studenti Pravnog fakulteta obavljat će praksu u Gradu Opatiji kroz kolegij "Klinika za javno pravo"

     Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci Svečanom je sjednicom Fakultetskog vijeća proslavio 45. godina djelovanja. U sklopu proslave značajne obljetnice potpisani su i ugovori o suradnji Fakulteta s gradovima Opatijom i Rijekom, Ustavnim sudom RH i Državnim odvjetništvom RH. Pravni fakultet u Rijeci iznjedrio je generacije sjajnih pravničkih i odvjetničkih kadrova, mnogi od njih su izgradili respektabilne karijere u Republici Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, naglasila je dekanica Pravnog fakulteta Vesna Crnić-Grotić.

Suradnja Grada Opatije s Pravnim fakultetom, u izvođenju kolegija „Klinika za javno pravo“ studentima pete godine studija omogućit će uvid u praktičnu primjenu svega onoga što su naučili tijekom studija, posebice iz područja upravnog i financijskog prava.

Praktični rad koji će studenti obavljati u Gradu Opatiji, pod stručnim vodstvom stručnih službi Grada, omogućit će im stjecanje nužnih znanja za njihov skori izlazak u svijet rada. S druge strane, ovim Sporazumom i djelatnicima Grada Opatije omogućeno je cjeloživotno učenje i usavršavanje kroz različite edukacije. Mnogi su djelatnici stručnih službi Grada Opatije, kao i pročelnici,  bivši studenti Pravnog fakulteta u Rijeci.

U ime Ustavnog suda RH sporazum s Pravnim fakultetom je potpisao predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, u Ime Državnog odvjetništva RH Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, Grada Rijeke gradonačelnik Vojko Obersnel i Grada Opatije gradonačelnik Ivo Dujmić.