Grad Opatija
Službene stranice

ThalassoCardioWalk

Datum: 6.12.2019.

Opatijski Lungomare u programu prevencije i liječenja bolesti srca i krvnih žila

 ThalassoCardioWalk - projekt je Zavoda za kardiološku rehabilitaciju Thalassotherapije Opatija, osmišljen u suradnji s TZ grada Opatije s ciljem poticanja zdravih životnih navika, ali i prevencije bolesti srca i krvnih žila koje su danas vodeći uzrok smrtnosti u razvijenom svijetu. Opće je poznata činjenica da je redovito kretanje nužno za zdravlje kardiovaskularnog sustava, kao i cijelog organizma.

Upravo su pogodnosti koje opatijska šetnica uz more nudi tijekom cijele godine prepoznate kao dodatna ponuda Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Thalassotherapije Opatija. Novu dimenziju šetnici daju tabele s korisnim i edukativnim informacijama: geografskim prikazom šetnica i dionica za šetnju, vremenom potrebnim za savladavanje pojedine dionice, preporučenim brzinama hoda, smjernicama za prepoznavanje intenziteta aktivnosti i subjektivne percepcije napora (Borgova skala uz mjerenje srčane frekvencije - pulsa). 

Postavljanje edukativnih ploča na Lungomareu je u tijeku. Polazište ThalassoCardioWalka je upravo Thalassotherapija, odnosno prilaz šetnici iznad Marine Admiral. Dodatne tabele bit će postavljene i u Ičićima, Iki, Lovranu, Luci Opatija i u Voloskom pa će ukupno na šetnici biti 12 tabela.

Recimo još kako upravo danas Thalassotherapija Opatija svečano obilježava 10. obljetnicu djelovanja Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila te je pokretanje projekta ThalassoCardioWalk događaj u sklopu proslave.