Grad Opatija
Službene stranice

U nedjelju posebna prometna regulacija zbog maratona Rijeka- Opatija

Datum: 21.4.2017.

U nedjelju, 23.04.2017.g., u sklopu  utrke „Homo si teć“, organizira se utrka maratona na relaciji Rijeka – Opatija, i natrag s okretištem na Slatini.

Kako se radi o dugogodišnjoj i široko poznatoj, te medijski atraktivnoj manifestaciji na kojoj se očekuje preko 15.000 sudionika, a koja se po drugi puta organizira i na području Grada Opatije, zbog organizacije utrke potrebno je zatvaranje prometa u cijelosti i na prometnicima koje se nalaze na području Grada Opatije.

Tako će prema prometnom rješenju izrađenom od strane Rijeka prometa u potpunosti biti onemogućen promet od raskrižja ulica Pavlovac - I. M. Ronjgova,  ulica I. M. Ronjgova i Ivana Poščića (Tošina-Volosko) prema i iz Rijeke, te od raskrižja M. Laginje i M.Tita do Slatine.

Sav promet prema i iz Rijeke odvijat će se preko Riječke zaobilaznice i Novom cestom.

Autobusni promet u cijelosti će se odvijati Novom cestom.

Trkači će tako iz Rijeke prema Opatiji trčati prometnicima kroz Grad Rijeku preko Preluka do raskrižja s Ulicom Črnikovica. Nadalje prema Opatiji trče dalje ulicom Črnikovica i A. Štangera te Ulicom M. Tita do Slatine gdje je predviđeno okretište. U povratku trkači ne ulaze ponovno u ulicu A. Štangera već trče ulicom R. K. Jeretova prema Preluku i dalje do Rijeke.

Na Slatini će biti organiziran nastup glazbenog sastava i voditelja sportskog dijela Programa.

Predviđeno trajanje uspostave privremenog prometnog rješenje za trasu  na području grada Opatije bit će od  10.00 do 15.00 sati.

Stoga se moli vozače, da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije, kao i da eventualno svoja vozila ranije  izmjeste s trase zatvaranja prometa, budući da se vozila koja se zateknu  na trasi zatvaranja prometa, neće moći koristiti do završetka utrke.

Molimo građane grada Opatije i njihove goste, da isto prihvatite s razumijevanjem.