Grad Opatija
Službene stranice

USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ive Dujmića

Datum: 3.8.2017.

Uskok Državnog odvjetništva RH iz Rijeke odbacio je kaznenu prijavu   što su je zbog sumnje oko  realizacije projekta KTC Gervais  na proljeće protiv gradonačelnika Ive Dujmića podnijeli vijećnici iz ex saziva Gradskog vijeća Igor Puž i Robert Kurelić.

Kaznena prijava podnesena protiv gradonačelnika Dujmića u jeku predizborne kampanje odbačena je rješenjem koje je gradonačelnik Dujmić primio jutros, u utorak 2. kolovoza, iz riječkog Uskoka, uz obrazloženja tiskano na pet strana.

Sukus obrazloženja svodi se da je kaznena prijava neosnovana,  te se odbacuje jer se navodi odnose na rad Gradskog vijeća, i u kontekstu je političke predizborne kampanje.

Gradonačelnik Dujmić danas popodne sa zadovoljstvom je komentirao ovu vijest riječima da je  „ovim rješenjem DORH-a, kojim se odbacuje kaznena prijava protiv njega napokon dobio svoju osobnu satisfakciju.“

 No, s obzirom da je, kada je podnesena, ova kaznena prijava izazvala veliki interes javnosti, te da su mediji bili preplavljeni naslovnicama koje su informaciju prenijele, zbog čega je posljedično okaljan njegov ugled i čast, a njegova obitelj proživljavala teške intimne trenutke, gradonačelnik Dujmić kratko je zaključio da se pita hoće li sada, nakon što je kaznena prijava odbačena, uslijediti i javna isprika onih koji su tu prijavu podnijeli, i očito pogriješili.

Tema oko KTC Gervais aktualna je i ovih dana, ali samo s jednim ciljem: da se eksploatira u dnevno – političke svrhe kao alat pritiska na gradonačelnika Ivu Dujmića, ne bi li se neprekidno podgrijavala sumnja u javnosti i bacalo loše svijetlo na njego i rad gradske uprave.

„Odbacivanjem kaznene prijave protiv mene za mene je tema KTC Gervais zatvorena. Ipak, najveća mi je satisfakcija to što su građani Opatije vjerovali u mene i moj rad,  i nisu „nasjeli“ na ovakve pokušaje diskreditacije, što su na kraju i pokazali na netom okončanim lokalnim izborima“ – poručio je Dujmić.