Grad Opatija
Službene stranice

Uskrsni ponedjeljak uz oldtimere, folklor i zabavu za najmlađe

Datum: 23.4.2019.

Stotine posjetitelja okupiralo je opatijsku Slatinu kako bi uživali u programu Uskrsnog ponedjeljka i sunčanom i toplom danu.

Rekordan broj oldtimera ove je godine dočekao zainteresirane goste na svojoj atraktivnoj izložbi, koju već deset godina za Uskrs organizira Liburnia Classic Club Opatija. Vlasnici su izložili pedesetak limenih vremešnih ljepotana, a članovi kluba organizirali su i prigodnu zakusku za posjetitelje. Mnogobrojni gosti su među mnoštvom starih egzotičnih oldtimera mogli razgledati i Fiat Topolino iz 1947., Triumph iz 1947., sportski dvosjed Shelby Cobra...

Mališani su se zabavljali u druženju s Uskrsnim zecom i opatijskim damama, a sve uz  glazbenu kulisu Coffee Shop Acoustica.

Folklorni ansambl Zora predstavio se izborom tradicionalnih hrvatskih pjesama i plesova, a turisti su posebno bili oduševljeni šarenilom narodnih nošnji i prezentacijom naše kulturne baštine. 

Na štandovima Uskrsnog sajma svoje su proizvode predstavili nosioci oznake Feel&Taste i opatijski umjetnici – Udruga Lavanda, Ivy's Sweet Lavander, Okusi Kvarnera, Eda Mihovilić, Claudio Frank, Žana Boyd te Proizvodi od maslinovog drva – Jakopović Ivan, a posjetitelji su mogli kušati i kupiti autohtone lokalne proizvode.

Bogat i raznolik program zaključio je koncert Spart Jazz Tria.