Grad Opatija
Službene stranice

Usuglašavanje prijedloga radnika i sindikata oko koeficijenata za plaće u Dječjem vrtiću i dalje traje

Datum: 17.3.2017.

Pregovori predstavnika sindikata zastupljenih u Dječjem vrtiću Opatija, te ostalih djelatnika koji nisu članovi niti jednog sindikata oko usuglašavanja koeficijenata za plaće u ovoj ustanovi, nastavljaju se i dalje. Ravnateljica Sabrina Jelić izvijestila je nedavno gradonačelnika kako su aktivnosti započele na usuglašavanju predloženih koeficijenata, a traju i dalje, jer je većina djelatnika Dječjeg vrtića Opatija izvan sindikata i zadržava pravo na svoj prijedlog.

Obzirom da je riječ o vrlo osjetljivom pitanju i zahtjeva kvalitetno odrađen posao, ravnateljica Jelić ističe da sve te aktivnosti neće moći biti sprovedene u roku od mjesec dana. Njezina je zadaća, ističe, da prikupi prijedloge svih skupina radnika te da usuglašeni prijedlog uputi Upravnom vijeću kako bi donijeli novi akt.  

Gradonačelnik Ivo Dujmić uputio je dopis  predsjednici Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Boženi Strugar u kojem ističe kako vjeruje da će predstavnici Sindikata predstaviti prijedlog rješenja koji zagovara ovaj sindikat, te da će se članovi dvaju sindikata u Vrtiću, kao i radnici koji nisu članovi ni jednog od dva sindikata što skorije dogovoriti i dostaviti svoj prijedlog osnivaču.

Ujedno, gradonačelnik je suglasan s mišljenjem da je ovo prilika i da se tamo gdje je potrebno usklade nazivi radnih mjesta s onima propisanim u Pravilniku o vrsti stručne spreme.