Grad Opatija
Službene stranice

Ususret Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja - položeni vijenci i zapaljene svijeće

Datum: 4.8.2017.

Brojna delegacija predvođena gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem i predsjednikom Gradskog vijeća Opatije Robertom Kurelićem, a u kojoj su bili predstavnici pripadnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, UABA Opatija, te roditelja poginulih branitelja s liburnijskog područja položila je tijekom prijepodneva vijence i zapalila svijeće na spomen mjestima  u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se slavi 5. kolovoza.

Polaganjem vijenaca s opatijskog mula u more odana je počast palim braniteljima u Domovinskom ratu. Vijenci i svijeće položeni su kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, na Centralnom križu opatijskog groblja, kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom te na okolnim grobljima. Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, počast svim poginulim braniteljima odana je i minutom šutnje.

Za sutra, 5. kolovoza u 18 sati predviđen je mimohod branitelja glavnom opatijskom ulicom od hotela Ambasador do Slatine, gdje će se u nastavku programa obilježavanja državnih blagdana održati i veliki koncert.