Grad Opatija
Službene stranice

Vijenci i svijeće na spomen obilježjima

Datum: 31.10.2019.

Izaslanstvo Grada Opatije odalo počast povodom blagdana Svih svetih

 Vijenci su položeni i svijeće zapaljene na spomeniku poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, centralnom križu groblja u Opatiji, spomen obilježju boraca Drugog svjetskog rata na opatijskom groblju te kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom.

Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić koji je predvodio izaslanstvo istaknuo je kako su ovo dani u kojima se svi mi prisjećamo naših bližnjih koji više nisu s nama i osjećamo snažni pečat kojim su obilježili naše živote. Isto tako, naglasio je kako su na našem prostoru vođeni mnogi ratovi u kojima su stradale nevine žrtve. Žrtva branitelja koji su svoj život dali za domovinu u nama budi vječnu zahvalnost i sjećanje na njih i obrambeni Domovinski rat. Prisjećamo se ovih blagdana, sa zahvalnošću, i svih žrtava Drugoga svjetskog rata i fašističke ideologije koja je čovječanstvu nanijela mnogo zla, u nadi da se takve strahote više neće ponoviti, rekao je Priskić.

U izaslanstvu su bili i članovi HVIDRE Liburnija, UDVDR-a Opatije, UABA Opatije, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, Policijske postaje Opatija i Javne vatrogasne postrojbe Opatija.