Grad Opatija
Službene stranice

Završen Festival čokolade

Datum: 9.12.2019.

Najavljena suradnja čokoladnih festivala Opatije i Perugie

Među brojnim posjetiteljima najslađe opatijske manifestacije bio je i Eugenio Guarducci, predsjednik ponajvećeg europskog događanja posvećenog čokoladi – Eurochocolate iz Perugie – koji je najavio buduću suradnju dvaju čokoladnih festivala.

    Najfinije slastice, unikatne praline, egzotične čokolade i niz neodoljivih iskušenja za nepce predstavljene su na Festivalu čokolade u Centru Gervais, gdje je bilo smješteno „slatko srce“ trodnevne manifestacije koja se tradicionalno održava u prvom vikendu prosinca.

Bogat program Naljepšeg Adventa uz more dobio je tako svoju „čokoladnu glazuru“, a među brojnim posjetiteljima koji su kušali delicije više od trideset proizvođača bio je i Eugenio Guarducci, predsjednik najznačajnijeg europskog sajma čokolade Eurochocolate iz Perugie koji je izrazio zadovoljstvo svime što je vidio, kušao i doživio u Opatiji te najavio mogućnost buduće suradnje.

- S velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv gradonačelnika Opatije i Turističke zajednice grada Opatija da sudjelujem u prvom danu Festivala čokolade u Opatiji. Poziv sam dobio prilikom njihovog posjeta Perugi u listopadu ove godine, a tada smo započeli i razgovore o budućoj suradnji za koju se nadam da će se realizirati već iduće godine. Opatija je idealna lokacija za razvoj važnog međunarodnog turističkog projekta vezanog uz svijet čokolade, a obostrano iskustvo stečeno proteklih godina sasvim će sigurno doprinijeti osmišljavanju zanimljive budućnosti za Opatiju, a posebno za projekt Eurochocolate na za nas novom području koje bilježi snažan rast interesa za čokoladom ali i konzumacijom ove „hrane bogova“, kazao je Eugenio Guarducci.

Festival čokolade posjetio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te je tom prigodom naglasio kako ova popularna manifestacija dodatno potvrđuje da je Opatija u nacionalnom vrhu gastronomije i kulture, za što je ove godine i ponijela nagradu na Danima hrvatskog turizma. 

Uz sajam, prezentaciju i degustaciju „Čokoladna čarolija“, Gervais je ugostio i brojne čokoladne atrakcije i akrobacije u znanosti i kulturi, Choco kutak za najmlađe, choco prezentacije i edukacije, a osim slatkih delicija renomiranih proizvođača, posjetitelji su kušali i posebne proizvode Croatian Choco Concepta posvećene Nikoli Tesli, Andriji Mohorovičiću i drugim prepoznatljivim motivima iz kulturne i povijesne baštine ovoga kraja.