Grad Opatija
Službene stranice

Završno događanje u sklopu projekta „Opatija – grad jednakih mogućnosti“

Datum: 11.6.2018.

U Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija 8. lipnja održano je završno događanje u sklopu projekta „Opatija – grad jednakih mogućnosti“. Prezentacija projekta, prikaz radionica, predavanje i rasprava održani na završnom događanju sufinancirani su iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sudionike su pozdravili zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić, ravnatelj škole prof. Fredi Glavan i  voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije mr. sc. Zlata Torbarina. Potom su predstavljeni osnovni podaci o projektu Opatija - grad jednakih mogućnosti. Stručna suradnica u OŠ „R. K. Jeretov“ Lidija Jukić održala je prikaz radionica „Priče za različite razrede“, a doc. dr. sc. Sanja Skočić Mihić s Učiteljskog fakulteta u Rijeci govorila je o dobrobiti primjene biblioterapije u inkluzivnim razredima, nakon čega je održana rasprava. U školskoj knjižnici mogli su se pogledati izloženi radovi učenika nastali na radionicama „Priče za različite razrede“.

Ovim projektom u okviru poziva "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III." osigurana su, prema iskazanim potrebama osnovne škole te propisanim kriterijima otvorenog poziva, sredstva za rad jednog pomoćnika u nastavi, za jednog učenika u OŠ Rikard Katalinić Jeretov. Sredstva su osigurana kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskoj odgojno-obrazovnoj ustanovi. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 181.207,20 kuna, od toga je 144.965,76 kuna bespovratnih sredstava, a stopa vlastitog financiranja u visini od 20% iznosi 36.241,44 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 21.8.2017. do 20.08.2021.godine, odnosno razdoblje od 4 godine.

Pored pomoćnika u nastavi za kojeg su sredstva osigurana kroz ovaj projekt, ove školske godine iz proračuna Grada financiran je rad još dvoje pomoćnika u nastavi za učenike koji ne ispunjavaju uvjete natječaja Ministarstva, ali je od strane stručnih službi škole procijenjena potreba.