04.12.2021. 20:00

Krunoslav Marić, violina / Vid Veljak, violončelo / Filip Fak, klavir

Riječki klavirski trio osnovan je 2016. godine na inicijativu tri eminentna hrvatska umjetnika, Filipa Faka, Krunoslava Marića i Vida Veljaka koji su svoju prvu glazbenu naobrazbu stekli u Rijeci, a osim  intenzivne glazbene suradnje veže ih i dugogodišnje prijateljstvo.

Svoj inauguracijiski koncert RKT održao je u listopadu 2016. godine u Velikoj dvorani Zajednice Talijana Rijeka. U posljednjih nekoliko godina ostvario je velik broj koncerata u zemlji i inozemstvu. Na turneji u Kini na iznimno uspješnim i zapaženim nastupima gostovao je u sedam gradova, uključujući Peking i Šangaj.

Riječki klavirski trio nastupao je u Zagrebu i mnogim drugim hrvatskim gradovima, također na festivalima Osorske glazbene večeri i Papandopulijana Tribunj.  U svojem matičnom gradu Riječki klavirski trio nastupa redovito, a osim nastupa u dvorani Zajednice Talijana Rijeka zapaženi su i njegovi nastupi u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja i u dvorani HNK Ivana pl. Zajca.

Osim interpretacije djela svjetske glazbene literature, Riječki klavirski trio osobitu pažnju posvećuje izvedbama djela hrvatskih skladatelja.

PROGRAM:
1. Joseph Haydn : Klavirski trio A – duru Hob XV. 18
   I. Allegro moderato
   II. Andante
   III. Finale. Vivace assa

2. Boris Papandopulo: Papandopulijada za klavirski trio u C-duru (povodom 30. obljetnice smrti skladatelja)

PAUZA (15 min)

3. Gabriel Fauré: Klavirski trio u d – molu op 120
   I. Allegro ma non troppo
   II. Andantino
   III. Allegro vivo

 

Cijena ulaznice: 50,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna na ulazu u centar Gervais (Nikole Tesle 5) otvorena je sat vremena prije početka programa.

Ulaz na program moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde i identifikacijske isprave.
Ukoliko na dan održavanja programa nemate važeću EU digitalnu COVID potvrdu, povrat novca za kupljene ulaznice nažalost neće biti moguć.

Opatija