Adagietto u Opatiji

04.12.2021. 20:00

Krunoslav Marić, violina / Vid Veljak, violončelo / Filip Fak, klavir

Riječki klavirski trio osnovan je 2016. godine na inicijativu tri eminentna hrvatska umjetnika, Filipa Faka, Krunoslava Marića i Vida Veljaka koji su svoju prvu glazbenu naobrazbu stekli u Rijeci, a osim  intenzivne glazbene suradnje veže ih i dugogodišnje prijateljstvo.

Svoj inauguracijiski koncert RKT održao je u listopadu 2016. godine u Velikoj dvorani Zajednice Talijana Rijeka. U posljednjih nekoliko godina ostvario je velik broj koncerata u zemlji i inozemstvu. Na turneji u Kini na iznimno uspješnim i zapaženim nastupima gostovao je u sedam gradova, uključujući Peking i Šangaj.

Riječki klavirski trio nastupao je u Zagrebu i mnogim drugim hrvatskim gradovima, također na festivalima Osorske glazbene večeri i Papandopulijana Tribunj.  U svojem matičnom gradu Riječki klavirski trio nastupa redovito, a osim nastupa u dvorani Zajednice Talijana Rijeka zapaženi su i njegovi nastupi u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja i u dvorani HNK Ivana pl. Zajca.

Osim interpretacije djela svjetske glazbene literature, Riječki klavirski trio osobitu pažnju posvećuje izvedbama djela hrvatskih skladatelja.

PROGRAM:
1. Joseph Haydn : Klavirski trio A – duru Hob XV. 18
   I. Allegro moderato
   II. Andante
   III. Finale. Vivace assa

2. Boris Papandopulo: Papandopulijada za klavirski trio u C-duru (povodom 30. obljetnice smrti skladatelja)

PAUZA (15 min)

3. Gabriel Fauré: Klavirski trio u d – molu op 120
   I. Allegro ma non troppo
   II. Andantino
   III. Allegro vivo

 

Cijena ulaznice: 50,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna na ulazu u centar Gervais (Nikole Tesle 5) otvorena je sat vremena prije početka programa.

Ulaz na program moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde i identifikacijske isprave.
Ukoliko na dan održavanja programa nemate važeću EU digitalnu COVID potvrdu, povrat novca za kupljene ulaznice nažalost neće biti moguć.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija