06.11.2021. 20:00

BRUNO MIČETIĆ TRIO su Ratko Divjak – bubanj, Joe Kaplowitz – organ i Bruno Mičetić – gitara

Bruno Mičetić od rane mladosti pokazuje afinitet za glazbu što je rezultiralo upisom osnovne muzičke škole u osmoj godini života.
Po završetku fakulteta u Austriji počinje s pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te pokreće svoju glazbenu školu Rijeka guitar center. Uz pedagoški rad započinje suradnju s renomiranim muzičarima kao što su Primož Grašič, Ratko Divjak i Joe Kaplowitz s kojima je nastupao na brojnim festivalima. Uz jazz karijeru izdaje i tri singla. 

Sa svojim triom koji, uz Brunu Mičetića, čine Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, 2013. godine izdaje prvi studijski jazz album na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe. Album je objavio Dallas Records, a isti je naišao na odlične kritike struke i publike. Objavom albuma iste godine nižu se i nastupi na glavnim binama velikih festivala u Hrvatskoj; Liburnia Jazz Festival, Last Minute Open Jazz Festival – Bale Valle, River Jazz Festival te Jazz Time Festival u Novom Sadu. Sa svojim triom odrađuje i vrlo uspješnu turneju, a nastupio je i s poznatim svjetskim gitaristom Dominicom Millerom (koji je svirao sa Stingom i Philom Collinsom), od kojeg je dobio vrlo pozitivne kritike za svoj rad.

Drugi studijski album Bruno Mičetić tria Beauty of your Soul izlazi 2016. godine u izdanju Dallas Recordsa. Kroz osam skladbi na albumu Bruno Mičetić vodi nas na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada.

Prošle godine, 2020., Bruno objavljuje još jedan studijski album Out of the shadow u izdanju Dallas Recordsa u kojem tradicionalni jazz zvuk stavlja u ‘drugi plan’ te naglašava fusion izričaj kako zvukom tako i svirački. Album je promoviran na Festu Jazza Koprivnica, Jazzica festu u Bjelovaru, jazz večerima u Postojni, Omišu, Zagrebu, Vukovaru te drugim festivalima. 

Tijekom godina Bruno Mičetić ostvaruje suradnje s pop pjevačima Zrinkom Tutić, Rajkom Dujmićem, Terezom Kesovijom, Renatom Sabljak, Ervinom Baučićem i drugima.

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna na ulazu u centar Gervais (Nikole Tesle 5) otvorena je sat vremena prije početka programa.

Ulaz na program je SLOBODAN, ali uz predočenje važeće COVID potvrde (u elektronskom ili tiskanom obliku) i identifikacijske isprave.

Opatija