11.11.2021. 18:00

O PROGRAMU OKiZA
Program OKiZA osmišljen je kao impuls razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te podršci umjetnicima u njihovom nastojanju da utječu na kvalitativne promjene u društvu na području očuvanja okoliša i “zero waste” koncepta u turizmu. 

Program OKiZA u 2021. putem Poziva na natječaj sufinancira projekte u kulturi koji se provode u Opatiji.

POZIV NA NATJEČAJ ZA KREATIVCE – 2021.
Udruga Žmergo otvara natječaj za umjetnike, ali i sve zainteresirane kreativce da svojim inovativnim idejama doprinesu razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te njima utječu na kvalitativne promjene u društvu na području očuvanja okoliša i Zero Waste koncepta u turizmu.

Program OKiZA nastavlja se kao uspješan program iniciran kroz opatijsko susjedstvo programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – “Europska prijestolnica kulture“, čiji je nositelj bila Udruga Žmergo. 

Nakon zaprimljenih online prijava, stručni žiri će odabrati 10 kreativnih projekata koje će njihovi autori predstaviti zainteresiranoj javnosti putem kratkih, 5-minutnih interaktivnih i multimedijalnih prezentacija na događaju koji će se održati 11. studenog 2021. godine u Centru Gervais u Opatiji.

Najzanimljiviji projekt kojeg žiri, ali i prisutna publika prepoznaje kao najkvalitetniji i najkorisniji za zajednicu, osvojit će financijsku podršku kako bi se isti realizirao na području Opatije najkasnije do lipnja 2022. godine.

ROK
Natječaj je otvoren za prijave do 06. studenog 2021.

PRIJAVITELJI
Na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe (minimalna dobna granica jest napunjenih 18 godina) i pravne osobe (udruga, umjetnička organizacija, poduzeće i sl.).

Prijavitelji ne moraju imati sjedište ili prebivalište na području Opatije.

NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA
https://zmergo.hr/okiza-2021/

INFORMACIJE
Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na [email protected].

Opatija