15.12.2021. 20:00

Festival Opatija ovog prosinca u centar Gervais donosi čaroliju Božića uz najpoznatiju i najgledaniju baletnu bajku, Orašar!

Priča o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, ispričana je baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Njegovoj tradicionalnoj koreografiji, nadahnut, živ i moderniji izgled daje međunarodno poznata baletna trupa Ukrainian Classical Ballet čiji su članovi vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta, nositelji brojnih međunarodnih nagrada koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a svoje nevjerojatne plesne vještine uspješno spajaju s posebnim senzibilitetom i glumačkim talentom. 

Nesputani kreativni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku, jedinstvena scenografska i redateljska rješenja, impozantne dekoracije, raskošni kostimi i uzbudljive video-projekcije uranjaju posjetitelje svih uzrasta u pravu božićnu čaroliju, a čak ni najzahtjevnija baletna publika ne ostaje ravnodušna. 

Ove zime Božić u Gervaisu pružit će Vam nezaboravni doživljaj uz vrhunsku umjetničku postavu, impresivne produkcijske zahtjeve i čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

 

Cijena ulaznice:
Parter: 280,00 kuna / 260,00 kuna (s popustom za studente i umirovljenike*)
Balkon: 260,00 kuna / 240,00 kuna (s popustom za studente i umirovljenike*) 

*Popust za studente i umirovljenike moguće je ostvariti isključivo u uredima Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici ili u radno vrijeme blagajne u prizemlju centra Gervais.


Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna na ulazu u centar Gervais (Nikole Tesle 5) otvorena je od 19 sati.

Za prisustvovanje programu, uz kupljenu ulaznicu, potrebno je predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu i identifikacijsku ispravu. Ako na dan održavanja programa nemate važeću EU digitalnu COVID potvrdu, povrat novca za kupljene ulaznice nažalost neće biti moguć.

Opatija