Djevojčica sa šibicama / Little Match Girl

Lokacija: Centar Gervais
Datum održavanja: 03.12.2023.

Kazalište za djecu i mlade PYGMALION uprizorit će “Djevojčicu sa šibicama”, dirljivu priču Hansa Christiana Andersena, prema adaptaciji dramskog teksta Hermana Ammanna.
Talentirana glumačka postava polaznika kazališta Pygmalion vratit će vas u 19. stoljeće i prikazati priču u kojoj snovi mlade siromašne djevojčice traju koliko i treperenje plamenova njenih malenih šibica. Djevojčica sa šibicama je priča o ustrajnosti i nadi, ali i o okrutnosti civiliziranog društva koje okreće glavu na potrebe najranjivijih.
Pozivamo vas da nam se pridružite i probudite emocije koje će vas pratiti dugo nakon posljednjeg spuštanja zavjese.

Naša su vrata uvijek otvorena vrijednim lokalnim umjetnicima, napose onima koji rade s djecom s našeg područja. Stoga mi je iznimno drago što to sada činimo s kazališnom grupom iz Voloskog s kojom smo uspješno surađivali tijekom ljeta na našem Mandraću i tada odlučili da na ovaj način dodatno podržimo naše mlade. Ovu predstavu na engleskom jeziku izvode djeca i mladi s našeg područja kojima sada omogućujemo doživljaj prave kazališne scene, a sve smo osmislili kao poklon našoj publici jer je predstava sa slobodnim ulazom“, rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Predstava se izvodi na engleskom jeziku uz titlove na hrvatskom. 
Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznice koje se mogu besplatno preuzeti (max. 4 po osobi) u uredu Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert bb, radnim danom od 8 do 15 sati).

Trajanje: 40 min
Igraju: Polaznici Pygmalion kazališta u dobi od 9 do 18 godina
Scenarij: Mateo Brajek (adaptacija dijela dramskog teksta Hermana Ammanna, prema priči Hansa Christiana Andersena)
Režija: Lorena Žuvić i Mateo Brajek
Scenografija/Kostimografija: Lorena Žuvić
Fotografije: Sanja Prodan

 

24.02.2024.
Ocat i sin
Centar Gervais
25.02.2024.
27.02.2024.
Đurologija
Centar Gervais
27.02.2024.
Đurologija
Centar Gervais
28.02.2024.
Uboga stvorenja
Centar Gervais
Opatija