Dramska radionica za djecu “No drama ljama”

Lokacija: Centar Gervais
Datum održavanja: 11.04.2023.

Festival Opatija poziva starije osnovnoškolce na dramsku radionicu koja će se održati za vrijeme proljetnih praznika, od 11. do 16. travnja u opatijskom Centru Gervais

Nakon uspješno održane dramske radionice za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole, Festival Opatija obećao je organizirati radionicu i za one malo starije, od 5. do 8. razreda koji žele na drugačiji, ali opet zabavan način provesti proljetne praznike. Na dramskoj radionici pod vodstvom glumice, producentice i redateljice Petre Radin iz Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba, djeca će, kroz samostalno osmišljavanje osnovnih elemenata dramske predstave, osvijestiti i izraziti svoju maštu, ideje i emocije. Plod njihove višednevne kreacije, završna kazališna predstava, održat će se u nedjelju, 16. travnja na velikoj pozornici Centra Gervais na koju su svi pozvani!

Mentorica Petra Radin željno iščekuje svoje nove polaznike i nagovješćuje temu radionice:

Idemo van? Van iz naših strahova. Van okvira koji su nam nametnuti od društva. Van komfor zone. Van kao van. Jer mora se i van – van virtualnog. Van krletke. Idemo na livadu. Idemo na igralište. Idemo u kino, kazalište, klizanje, sanjkanje, plivanje. Idemo u disco? Pozovimo simpatiju u šetnju i dodajmo joj jaknu kada joj je hladno. Iščekujmo novi susret strpljivo ili nestrpljivo…ali čekajmo. Odbacimo stotine poruka, emoticona, selfija koji nam ne dozvoljavaju slatkoću neizvjesnosti. Dogovorimo se pod satom, kod kipa, uz more. I čekajmo jedni druge. A za to vrijeme možemo maštati. Otploviti u svijet koji je samo naš. O, kako je dobro kada imamo vrijeme za to. Kada možemo biti svoji. 

Igrajmo se! Tko kaže da se odrastanjem gubi igra? I vratimo se igrama koje dozvoljavaju kontakt, pogled, osluškivanje bila srca. To su igre van virtualnog, te igre su oslobađajuće!

Što da radi ovaj fant?, Boca istine, Pronađi lopova, Risico, Semafor, Pogodi tko sam…pa to je tulum! Ispecimo palačinke, zezajmo nekog na telefon, pretvorimo krevet u brod, neka metle postanu vesla, a ti kapetan koji zna što želi i gdje želi ići. Usudi se maštati! Idemo! Odlijepimo se od naših stolaca, fotelja, malih i velikih ekrana. Proširimo vidike. Pogledajmo oko sebe. „Baš je cool ova zgrada koju nikada nisam vidjela, a živim pored nje.“ „Baš je simpatičan mali pjegavi koji svako jutro projuri na skejtu, a ne znam mu ni ime.“ „Zamisli, počeo je cvjetati limun, ima divan miris.“ Sve to je uvijek oko nas, samo se trebamo probuditi. 

Veselim se novim igrama i novoj, sigurna sam, ludoj predstavi koju ćemo skrojiti zajedno. Sada je na redu “velika” grupa, a ja “mala” jedva čekam otkrivati zajedno s vama. 

Dođite na „No drama ljama“ radionicu!

A kako se zove predstava? Ajmo ju nazvati TULUM. Jer sve oko nas može biti jedan ozbiljan, dobar, odgovoran i lijepi TULUM!

Dramska radionica održava se kao dio ciklusa dramskih radionica „NO DRAMA LJAMA“ u organizaciji ustanove Festival Opatija koje imaju za cilj djeci približiti umjetnički i kreativni proces, u njih potaknuti spontanost i individualnost, naglasiti samopouzdanje, te ih navesti na promišljanje o kulturnim i medijskim sadržajima kojima su gotovo svakodnevno izloženi.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Broj polaznika je ograničen. Informacije i prijave dostupne su na mail adresi [email protected]

06.12.2023.
Kongres
Centar Gervais
07.12.2023.
Wonka TITL
Centar Gervais
08.12.2023.
08.12.2023.
Plesni klub Dance Queen
Ljetna pozornica
Opatija