Noć kazališta: TESTOSTERON

Lokacija: Centar Gervais
Datum održavanja: 24.11.2023.

Autor teksta: Andrzej Saromonowicz / Režija i scenografija: Jasmin Novljaković /  Kostimografija i scenski pokret: Jasminka Petek Krapljan / Suradnik za glazbu: Mario Mirković / Oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik / Produkcija: Teatar EXIT, Ludens Teatar i Kulturni centar Osijek / Uzrast: 16+
Igraju: Ivan Simon, Enes Vejzović, Matija Gašpari/ Ivan Grčić, Ivica Pucar, Filip Križan, Sven Šestak, Hrvoje Klobučar

Vjenčanje iz pakla. Mlada je pobjegla. Mladoženja kipi od bijesa, ali stolovi su već postavljeni i divlja svadbena gozba na kojoj su samo muškarci počinje. Sve u svemu, luda noć.

Je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom? Ovo su neka od brojnih pitanja s kojima ćemo se suočiti nakon gledanja hormonske komedije Andrzeja Saramonowicza Testosteron. Iako to ništa ne najavljuje, autor nas stavlja uza zid svima važnih problema koji se tiču našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini zabavljajući publiku od prve do posljednje scene, bez pada forme ili usporavanja.

Ali krenimo od početka. Hormonska komedija Andrzeja Saramonowicza “Testosteron” započela je svoju karijeru 2002. nakon premijere u kazalištu Montownia u Varšavi, gdje se postala kazališni hit. Bila je 2007. godina kada je kino verziju Testosterona pogledalo gotovo 1,4 milijuna gledatelja. Proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, opisuje se kao scenski vješt komad, koji publici jamči izvrsnu zabavu. Snaga Saramonowiczeve umjetnosti su inteligentni i briljantni, a istovremeno urnebesni dijalozi. Neki od njih svojom otvorenošću i grubošću skandaliziraju osjetljivije gledatelje. Dio ih je, na valu popularnosti „Testosterona”, našao je svoje mjesto u svakodnevnom jeziku. Jaka strana predstave je izvrsna struktura i brzi zaokreti radnje, koji bi bili dostojni najboljeg senzacionalnog filma. Saramonowicz majstorski gradi likove, a komedija, intrigantna i dinamična otkriva tajne njihovih života, smiješne i potresne.

Uz mnogo smijeha, uvijek praćeni ovacijama publike, ova sjajna kazališna ekipa dolazi u opatijski centar Gervais kako bi s nama proslavili Noć kazališta 2023.

Cijena ulaznice: 9 €
Cijena ulaznice s popustom za studente i umirovljenike: 7 € // Popust je moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Centar Gervais)
Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert 6A) radnim danom od 8 do 15 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr
Na dan programa, blagajna u prizemlju centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

02.12.2023.
“VOLOŠĆANSKI PREDBOŽIČNI KUP 2023.”
Jedriličarski klub Opatija
02.12.2023.
Folklorni ansambl ZORA
Centar Gervais
06.12.2023.
Kongres
Centar Gervais
Opatija