Grad Opatija
Službene stranice

Savjet mladih

O radu i aktivnostima Savjeta mladih Grada Opatije možete pronaći na službenim stranicama Savjeta mladih

Program rada za 2020. godinu 

POZIV SAVJETA MLADIH NA IZLET U MOŠĆENICE-TREBIŠĆE

POZIV SAVJETA MLADIH NA IZLET U MOŠĆENICE-TREBIŠĆE

Datum: 26.5.2015.

Savjet mladih Grada Opatije u suradnji s Udrugom za promicanje stare slavenske kulture "Perunova svetinja" organizira jednodnevni edukativni izlet na Učku, stazom Mošćenice – Trebišće.

 

Savjet mladih Grada Opatije poziva mlade Opatije da se pridruže aktivnostima u prirodi/edukativnom izletu za mlade u subotu, 30. svibnja 2015. godine.

 

 Cilj ovog izleta potaknuti je mlade na fizičko kretanje u prirodi, upoznati ih s ljepotama  kraja u kojem žive, ali i druženje.

 

Tijekom puta u svijet staroslavenskih mitova zainteresirane će uvesti Sonja Miličević iz Udruge "Perunova svetinja".

 

PLAN PUTA:

Polazak autobusom (linija 32) koja u 8:30 kreće iz Rijeke, odnosno u 9.00 iz Opatije, te dolazak u Mošćenice u 9:30 sati. Zainteresirani izletnici koji dolaze automobilima mogu parking potražiti u Mošćenicama, te u 9.30 dočekati ostale na autobusnoj stanici. 

Nakon 90 min hoda dobrom i edukativnim tablama obilježenom stazom, dolazi se do sela Trebišće, gdje  piknik traje 2 sata uz razgovore o staroslavenskoj kulturi i običajima. 

Oko 13 sati kreće se za Mošćenice, gdje se „hvala“ autobus u 14.50 i u 15.25 grupa je u Opatiji, odnosno u 15.55 u Rijeci.

Sve zainteresirane organizatori pozivaju da odmah produlje i na Festival Malik koji se subotu i nedjelju održava na Trsatu. 

NAPOMENE:

Sudjelovanje u izletu je besplatno, a Savjet mladih Grada Opatije će sufinancirati troškove puta za sve sudionike koji kreću autobusom iz Opatije. 

Iako staza nije veoma zahtjevna, preporuča se kvalitetna obuća za planinu - planinarske cipele ili dobre tenisice. 

Savjet mladih „ne pokriva“ trošak piknika u Trebišću.
 

U vremenu za piknik, druženje i razgovor svi će dobiti priliku da  s drugima podijele što znaju i što smatraju zanimljivim s područja staroslavenske mitologije, kulture i običaja.