Grad Opatija
Službene stranice

Grofica Marica na Ljetnoj pozornici

Grofica Marica na Ljetnoj pozornici

Datum: 10.6.2020.

11. rujna 2020. u 20,30

Zadovoljstvo nam je najaviti novi termin održavanja operete Grofica Marica Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“ na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 11. rujna 2020., s početkom u 20:30 sati!

„Prvotno planirani termin održavanja Grofice Marice morali smo odgoditi zbog korone, no ipak nismo htjeli našu publiku uskratiti za ovu divnu operetu u izvedbi jednog od najboljih hrvatskih kazališta. Operete i naš grad imaju posebnu vezu, a kako je riječ o djelu srednjoeuropskog stila, ono savršeno odgovara Opatiji. Opereta je nastala 1924. i objedinjuje najbolje od bečke operetne tradicije i mađarskih vatrenih ritmova, kao i američke utjecaje, pa uz valcere nalazimo foxtrot i shimmy koji su tada bili popularni u mondenim europskim gradovima. Naša će publika imati prilike uživati u izvrsnom djelu,“ naveo je ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković.

Gotovo svi glazbeni brojevi Grofice Marice postali su hitovi i predstavljaju poslasticu za sve generacije. Zaplet započinje kada se samostalna, bogata, podjednako lijepa i duhovita, grofica poželi riješiti udvarača koji u poslijeratnoj krizi jure za njom zbog njezinog novca, i jednostavno izmisli nepostojećeg zaručnika zato da bi je pustili da na miru uživa u životu u iščekivanju prave ljubavi. Stvari, međutim, ne idu uvijek kako se planira…

Grofica iznova iz godine u godinu oduševljava nove generacije, a dosad ju je samo u Hrvatskoj gledalo više od 150 tisuća gledatelja. Uz bogatu glumačku postavu, u izvedbi operete, pod redateljskom palicom Ozrena Prohića, sudjeluje orkestar, zbor i balet ZGK „Komedija“.

Cijena ulaznica kreće se između 120 i 160 kuna, ovisno o sektoru i ostvarujete li uvjete popusta namijenjene umirovljenicima i studentima, a moguće ih je kupiti u uredu Festivala Opatija i na prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr