Grad Opatija
Službene stranice

Nemaš pojma, Grizlijane!

Nemaš pojma, Grizlijane!

Datum: 18.1.2021.

Kazalište Smješko 24. siječnja 2021. u Gervaisu

Festival Opatija poziva najmlađu publiku na kazališnu predstavu „Nemaš pojma, Grizlijane!“ u izvedbi Kazališta Smješko koja će se održati u nedjelju, 24. siječnja 2021. s početkom u 11 sati u opatijskom centru Gervais.

Književni hit “Nemaš pojma, Grizlijane!” spisateljice Ane Đokić-Pongrašić pretvoren je u mjuzikl o nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila mama. Priča prikazuje s kakvim se sve problemima susreću mališani pri polasku u školu, kada moraju postati samostalniji i prihvatiti odgovornost. Grizlijan bi radije ostao kod kuće na brizi roditeljima. Tako je i medo Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega. Mama Grizlijanu pokazuje da mora sam stasati u svijetu, a kako je medo u pitanju, to znači i uloviti svoj ručak. Grizlijan upravo to i radi – pokušava se snaći, odnosno sam pronaći nešto za jesti. Pokušao je sam uhvatiti ribu, pticu ili možda ukrasti pokoje jaje, ali nije mu ništa polazilo za rukom. Ipak u susretima s Krokodilicom, Vranom, Ribom, Lisicom i Krijesnicama dolazi do novih životnih spoznaja i sve se mijenja.

Režiju predstave potpisuje Ivana Peroš, a u njoj glume Mirko Ilibašić, Monika Berberović i Lidija Kraljić.

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina i traje 45 minuta.

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. „Obiteljski popust“ od 30 kuna po ulaznici moguće je ostvariti kupovinom 3 i više ulaznica isključivo na blagajnama Festivala Opatija. Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online u sustavu Mojekarte.hr.
Na dan predstave, blagajna u prizemlju Gervaisa otvorena je od 10 sati.