Grad Opatija
Službene stranice

Dan vatrogasaca - sv. Florijan u opatijskoj JVP

Dan vatrogasaca - sv. Florijan u opatijskoj JVP

Datum: 4.5.2021.

U povodu Dana vatrogasaca - blagdana svetog Florijana zamjenik gradonačelnika Emil Priskić posjetio je Javnu vatrogasnu postrojbu Opatija i vatrogasnoj smjeni na čelu sa zapovjednikom Gordanom Filinićem čestitao njihov blagdan poželjevši im mnogo sreće i uspjeha u radu.

Opatijska javna vatrogasna postrojba nedavno je nabavila novo vatrogasno vozilo vrijedno 700 tisuća kuna. Ulaganje u kvalitetnu opremu uvijek je nužno za dobro obavljanje njihova zahtjevnog posla o važnosti kojeg svjedoči posljednja godina u kojoj su bili aktivno uključeni u rad Stožera civilne zaštite Grada Opatije kao i u sanaciju posljedica katastrofalnog potresa na Banovini.

- Uz pomoć sredstava JLS-a kupljeno je novo vatrogasno vozilo za gašenje požara otvorenog prostora i ostale potrebe. Pažljivo planiramo svoje prioritete u nabavci opreme i vjerujemo da će nam ovo vozilo narednih deset godina dobro služiti, rekao je zapovjednik Filinić.

Zamjenik Priskić je podsjetio kako je projekt izgradnje novog Vatrogasnog doma na lokaciji iznad groblja u Voloskom najveća planirana investicija koja će biti financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijedna 58 milijuna kuna, od kojih se očekuje odobravanje 85% sredstava iz europskog fonda, a za ostali dio investicije planirano je kreditno zaduženje opatijske JVP. Dinamiku je nešto pomakla pandemija, no na jesen očekujemo odobravanje sredstava te skori početak radova na izgradnji doma, kazao je Priskić.

Na jesen kreće i izgradnja prilazne ceste novom Vatrogasnom domu i budućem Domu zdravlja PGŽ. Investitor u rekonstrukciji raskrižja bit će Hrvatske ceste, a investicija je vrijedna 1,1 milijun kuna bez PDV-a.

Preseljenje opatijskog Vatrogasnog doma na lokaciju Nove ceste iznad groblja Volosko djelatnicima JVP-a Opatija osigurat će daleko bolje uvjete rada i brži dolazak na intervencije izvan grada.