Grad Opatija
Službene stranice

Još nije vrijeme za prodaju

Još nije vrijeme za prodaju

Datum: 5.11.2019.

Gradsko vijeće primilo na znanje odluku gradonačelnika da se dionice LRH za sada ne prodaju

  Gradski vijećnici Grada Opatije su primili na znanje informaciju o ponudi društva Gitone Adriatic o preuzimanju Liburnija rivijera hotela.

- Treba sačekati pa će se vidjeti u kojem smjeru ide novi vlasnik Liburnija rivijera hotela, za to vrijeme mi vijećnici i izvršna vlast dužni smo što prije upregnuti sve snage kako bismo odredili što ako nam se to dogodi za godinu, dvije ili tri uz sve rizike koje nosi tržište dioničkog kapitala. Mislim da trebamo informaciju primiti na znanje i gradonačelniku prepustiti odluku, a danas smo imali priliku iznesti svoja mišljenja, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin.

Ponudu Gitone Adriatica d.o.o. predstavio je direktor tvrtke Nova Liburnija d.o.o. Danijel Jerman:

- Rješenjem HANFA-e od 04. listopada 2019.godine odobreno je društvu Gitone Adriatic d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, objavljivanje ponude za preuzimanje hotelske tvrtke Liburnija Rivijera Hoteli d.d. s cijenom po dionici u iznosu od 4.761,17 kuna. Dana 11. listopada 2019. godine u Narodnim novinama objavljena je Ponuda za preuzimanje dionica LRH d.d. Objavljena ponuda za preuzimanje upućena je svim dioničarima društva. Svaki dioničar ima mogućnost prihvatiti ponudu u roku trajanja ponude za preuzimanje, a to je 28 dana od objave, odnosno rok traje do 08. studenog 2019. godine.  Za sutra je zakazana i Skupština društva Nova Liburnija d.o.o., istaknuo je Jerman.

Nova Liburnija drži 75.661 dionicu LRH. U slučaju da se prihvati ponuda Novoj Liburniji bi bio isplaćen iznos od 360,234,883.37 kuna. Obzirom da bi Nova Liburnija bila u obvezi podmiriti i određene troškove, prvenstveno porez na dobit koja bi bila ostvarena transakcijom, konačan iznos sredstava od transakcije s kojim bi mogla raspolagati Nova Liburnija bio bi oko 328 milijuna i 800 tisuća kuna.

- Radi se jednoj od najznačajnih odluka u povijesti Grada, naglasio je predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin, no Gradsko vijeće ne donosi odluku već gradonačelnik kao predstavnik Grada Opatije u Skupštini Nove Liburnije. Da vijeće donosi odluku tražili bismo angažman najkvalitetenijih stručnjaka konzultanata, to su vrlo kompleksne stvari vezane uz specijalizirana znanja, čulo se u vijećnici.

 - Moramo biti odgovorni prema budućnosti destinacije i prema svojoj imovini te stoga oprezno postupiti. Novac ne može biti presudan za donošenej ovako važne odluke. Očekujem da će novi vlasnik realizirati onu viziju razvoja koju je najavio i stoga smatram da treba s odlukom o prodaji pričekati još neko vrijeme, istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić. Pružamo ruku suradnje novom vlasniku te smo zajedno spremni raditi kako bi destinacija rasla i razvijala se, a nakon toga spremni smo ponovno sjesti i razgovarati, zaključio je Dujmić te vijećnicima rekao kako je njegov stav koji će zauzeti i sutra na Skupštini Nove Liburnije da se dionice LRH za sada ne prodaju.

U nastavku objavljujemo Power Point prezentaciju koju je gradonačelnik danas predstavio vijećnicima:

PREZENTACIJA