Grad Opatija
Službene stranice

KOLEGIJ GRADONAČELNIKA: PODACI O IZVRŠENJU PRORAČUNA U PRVIH PET MJESECI SVJEDOČE DA JE STABILAN I POZITIVAN

KOLEGIJ GRADONAČELNIKA: PODACI O IZVRŠENJU PRORAČUNA U PRVIH PET MJESECI SVJEDOČE DA JE STABILAN I POZITIVAN

Datum: 17.6.2014.

U uredu gradonačelnika jučer je održan redoviti kolegij gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika s pročelnicima odjela gradskih služba, na kojem se među ostalim raspravljalo i o rezultatima izvršenja gradskog proračuna u prvih pet mjeseci ove godine, koje je elaborirao pročelnik Odjela za društvene djelatnosti i financije Danijel Jerman.

Sukus je da je gradski proračun pozitivan i stabilan, na osobito zadovoljstvo izvršne gradske vlasti, a u korist naravno svih žitelja grada. No, i premda je jučerašnja rasprava bila protkana optimističnim tonovima, pa se tako čulo i da su ostvarenja turističke predsezone - kvalitetna, gradonačelnik Dujmić sugerira krajnji oprez u raspolaganju proračunskim sredstvima u periodu što dolazi, a racionalnost u poslovanju, na svim razinama ( od gradskih služba, tvrtka i gradskih institucija) ostaje ključni postulat, ponovio je to gradonačelnik okupljenima na kolegiju jučer.

Opatijska oporba u gradskom vijeću nebrojeno je puta javno, putem medija, plasirala razne (dez)informacije o trošenju proračunskih sredstava Grada Opatije, očito s ciljem stjecanja jeftinih političkih poena. Među njima svoje je mjesto primjerice pronašla i recentna konstatacija kako gradski proračun pušta kao sito na sve strane, itd.

No, gradski je proračun stabilan i dalje, a gradska izvršna vlast učiniti će sve iz svoje nadležnosti da takav i ostane.