Grad Opatija
Službene stranice

Konstituiran Savjet mladih: predsjednik je Kristian Tončić, a zamjenica Sara Sušanj

Konstituiran Savjet mladih: predsjednik je Kristian Tončić, a zamjenica Sara Sušanj

Datum: 28.12.2017.

U  vijećnici Grada Opatije u srijedu, 27. prosinca 2017. održana je prva, konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Opatije, na kojoj je za predsjednika  Savjeta mladih u ovom trogodišnjem mandatu jednoglasno izabran Kristian Tončić, dok je za zamjenicu predsjednika Savjeta mladih u trogodišnjem mandatu također jednoglasno izabrana Sara Sušanj.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije dr.sc. Robert Kurelić, koji je predsjedavao konstituirajućom sjednicom Savjeta mladih, izrazio je jučer svoje zadovoljstvo što je Opatija ponovno dobila Savjet mladih. Podsjetimo, prethodna dva pokušaja nisu rezultirala pozitivnim ishodom jer se naprosto nije prijavio dovoljan broj kandidata za Savjet, pa tako do njegova konstituiranja nije moglo ni doći ranije, no Opatija je u trećem pokušaju ipak dobila ovo savjetodavno tijelo Gradskog vijeća.

Kurelić je dalje dodao kako očekuje da upravo članovi Savjeta mladih budu ti koji će uočene i iskazane potrebe mladih usmjeravati prema Gradu.

Članove je pozdravio i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić koji ih je kratko upoznao sa svim oblicima poticajnih mjera koje se proračunom osiguravaju u Opatiji.

I predsjednik Gradskog vijeća i zamjenik gradonačelnika naglasili su kako očekuju daljnju uspješnu suradnju sa Savjetom mladih.