Grad Opatija
Službene stranice

Od subote u Opatiji još jedna lokacija za testiranje na koronavirus

Od subote u Opatiji još jedna lokacija za testiranje na koronavirus

Datum: 10.6.2021.

U  prostoru Hotela "Paris", svakoga dana od 9 do 11 sati

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj i direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić najavili su otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi, u suradnji sa Specijalnom bolnicom “Medico” iz Rijeke.

Od subote, 12. lipnja, brzi antigenski i PCR test moći će se napraviti i u prostoru Hotela “Paris”, na adresi Vladimira Nazora 1 u Opatiji, u prizemlju, odmah do ulaza u recepciju. Testovi će se provoditi svakoga dana, uključujući vikende i praznike, od 9:00 do 11:00 sati.

U Mošćeničkoj Dragi, također od subote 12. lipnja, brzi antigenski i PCR testovi za goste i domicilno stanovništvo provodit će se u sklopu zdravstvenog centra, na adresi Barba Rike 5a, u dvorani na 1. katu. Testiranje će se provoditi od 13:00 do 14:00 sati.

Cijena za brzi antigenski test iznosi 100,00 kn, dok je cijena za PCR test 550,00 kn. Nalazi se izdaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Plaćanje se obavlja na licu mjesta u gotovini, a uskoro će putem aplikacije app.Medico.hr biti omogućeno i prijavljivanje i plaćanje.

- Današnji gost prvenstveno traži visoke sigurnosne standarde, odmor bez rizika i visoku kvalitetu usluge. U turističkoj zajednici posebnu pažnju posvećujemo zaštiti zdravlja i sigurnosti svih naših gostiju te im želimo pružiti i omogućiti sve što im je potrebno za ugodan i siguran godišnji odmor. Porastom broja turista raste i potreba za testiranjem, a naša je želja gostima olakšati i ubrzati taj postupak te smo dogovorili još jednu lokaciju gdje će se naši gosti moći testirati i putem brzog antigenskog testa i putem PCR testa, svakim danom uključujući vikende i praznike – istaknula je Suzi Petričić, direktorica opatijske Turističke zajednice.

- Želimo da posjetitelji Opatije ovoga ljeta u našem gradu provedu ugodan odmor te da se nakon brzog i dobro organiziranog testiranja sigurno vrate u svoje zemlje. Prioritet nam je omogućiti sve uvjete, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, kako bi ovogodišnja turistička sezona donijela što bolje gospodarske rezultate. Na sreću, epidemiološke su statistike sve bolje što nam daje nadu u to da je pred nama solidna sezona. Zahvaljujem svima onima koji su nam pomogli u procesu otvaranja novog punkta za testiranje na COVID -19, u prvom redu zahvaljujem Specijalnoj bolnici „Medico“ i TZ grada Opatija, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Na konferenciji je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je danas i službeno preuzela dužnost načelnice Stožera Civilne zaštite Grada Opatije. 

Načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj istaknuo je kako pozdravlja suradnju među liburnijskim lokalnim samoupravama u ovom projektu, dodavši da je gostiju i u Mošćeničkoj Dragi sve više te su njihovo zdravlje i sigurnost na Opatijskoj rivijeri zajednički prioritet.

 

Napomena: Turisti kojima je za povratak kući potreban test (PCR ili BAT) na COVID-19 mogu za sada obaviti testiranje na sljedećim lokacijama:

- PCR testiranje – provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ – Ispostava Opatija od ponedjeljka do subote od 8:00 - 10: 00 sati u ulici Ive Kaline 2 (depadansa hotela Belvedere) u Opatiji po cijeni od 390,00 kn

BAT testiranje – provodi Dom zdravlja PGŽ – Ispostava Opatija od od ponedjeljka do petka od 07:00 do 09:00 sati te subotom od 8:00 do 10:00 sati na adresi V. Ekl 1 (pored zgrade Doma zdravlja Opatija)