Grad Opatija
Službene stranice

Opatija - pobjednica analize Top 10 od top 10

Opatija - pobjednica analize Top 10 od top 10

Datum: 28.7.2020.

Prema istraživanju portala gradonačelnik.hr

Nakon analize podataka Ministarstva financija o proračunskom izdvajanju gradova za različite stavke koje direktno utječu na kvalitetu života i gospodarstvo tijekom 2019., portal gradonačelnik.hr napravo je ‘top 10 od top 10 analizu’ o tome koji su se gradovi svojim proračunskim politikama najčešće pozicionirali među 10 najboljih.

Analizirali su i zbrojili ranking gradova u 14 analiza – od izdvajanja za vrtiće, stipendije i cjelokupno obrazovanje, subvencije poduzetnicima i poljoprivrednike, sport, kulturu, socijalnu zaštitu, vatrogarstvo, civilnu zaštitu, sufinanciranje prijevoza i ukupno ulaganje u unaprjeđenje kvalitete života, odnosno stanovanja i zajednice…

Analiza je pokazala da se Grad Opatija čak šest puta našao u samom vrhu top 10 analiza. Na drugom mjestu je Grad Dubrovnik kojeg je analiza proračunskih brojki pet puta rangirala među 10 najboljih, tu su potom Poreč, Buzet, Vrlika, Rovinj, Obrovac i Mali Lošinj koji su se četiri puta plasirali među 10 najboljih, te Novigrad, Biograd na moru, Novska, Cres i Vukovar koji su tri puta izborili poziciju u top 10  najboljih.

‘Zaista me obradovala ova vijest da je Opatija odnijela pobjedu u analizi „Top 10 od top 10“. No, naravno da taj rezultat nije došao slučajno već je plod dugogodišnjeg promišljanja i planiranja. Kao i svi drugi gradovi i mi smo suočeni s velikim izazovima uslijed korona krize. Štoviše, naš je Proračun još više u opasnosti obzirom da gospodarstvo Opatije počiva gotovo pa isključivo na turizmu i srodnim djelatnostima. Svi proračunski korisnici nose svoj dio tereta krize, a ono što mogu zajamčiti je da se stečena prava naših građana od poticaja za novorođene, djecu i učenike do pomoći građanima treće dobi i poticaja poduzetništvu i zapošljavanju neće dirati’, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić u izjavi za portal gradonačelnik.hr.