Grad Opatija
Službene stranice

Primanje za vatrogasne čelnike Republike Koreje

Primanje za vatrogasne čelnike Republike Koreje

Datum: 10.4.2019.

Sutra u Opatiji počinje 15. stručni skup vatrogasaca 

  Nakon sudjelovanja na velikoj vatrogasnoj vježbi, održanoj ovoga vikenda na otoku Cresu, najviše predstavnike vatrogastva Republike Koreje na čelu s vicekonzulom Republike Koreje u Hrvatskoj Jung Si-youngom danas je primio gradonačelnik Ivo Dujmić s predstavnicima Vatrogasne zajednice PGŽ, zapovjednikom Mladenom Šćulcem, Nikicom Tramontanom i Slavkom Gaušem te zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Opatije Gordanom Filinićem.

Izaslanstvo Republike Koreje u posjetu je Opatiji gdje će prisustvovati 15. stručnom skupu vatrogasaca što će se 11. i 12. travnja 2019. održavati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Gradonačelnik Dujmić gostima iz Koreje zaželio je dobrodošlicu te ih upoznao s povijesnim, kulturnim i turističkim značajkama Opatije te istaknuo kako je iznimno zadovoljan radom opatijske Javne vatrogasne postrojbe.

Vatrogasni predstavnici Republike Koreje istaknuli su kako im je posebna čast sudjelovati na stručnom skupu vatrogasaca, koji je najveći ne samo u Hrvatskoj, nego i u široj regiji, a na kojem mogu podijeliti iskustva sa svojim kolegama.

15. stručni skup vatrogasaca počinje sutra u 9,00 sati u Hotelu Kvarner, a na njemu će biti predstavljeno više od 20 zanimljivih primjera iz prakse, kao i predavanja na teme upotrebe modernih tehnologija, sigurnosti turističke destinacije ili, primjerice, percepcije vatrogasaca kao superheroja....