Grad Opatija
Službene stranice

Primopredaja vlasti u Gradu Opatiji

Primopredaja vlasti u Gradu Opatiji

Datum: 4.6.2021.

Novi gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin danas je službeno preuzeo vlast na čelnoj izvršnoj dužnosti Grada. Primopredaji su nazočili i zamjenica gradonačelnika Kirigina Kristina Đukić i dosadašnji zamjenici gradonačelnika Vera Aničić i Emil Priskić.

Prilikom potpisivanja dokumenata primopredaje gradonačelnik Fernando Kirigin i gradonačelnik na odlasku Ivo Dujmić obratili su se javnosti:

- Ostavljam Grad u odličnom stanju, s malom zaduženošću i mnogim ostvarenim projektima, kao i brojnim započetim. Dvadeset milijuna kuna povučenih bespovratnih sredstava iz europskih projekata građanima Opatije je donijelo mnogo, a neki od najvažnijih projekata kreću na jesen, poput  projekata Urbane aglomeracije Rijeka: rekonstrukcije Ville Angioline, uređenja rasadnika parka Angiolina, dodatnog uređenja Amerikanskih vrtova. Pred nama je i završno uređenje Interpretacijskog centra dr. Andrija  Mohorovičić- MOHO centra, uređenje centra za inkluziju osoba s invaliditetom, kao i otvorenje novouređenog Doma Veprinac. Možemo biti ponosni na činjenicu da su sva opatijska djeca upisana u vrtiće i imamo apliciran projekt nadogradnje opatijske osnovne škole te jedan od najboljih socijalnih i demografskih programa u Hrvatskoj. Uskoro će započeti i izgradnja  pristupne ceste za lokaciju novog Vatrogasnog i Doma zdravlja. Ostavljamo sve tvrtke i ustanove s pozitivnim i urednim poslovanjem, kao i gradsku upravu u koju očekujem uvođenje modernih e-usluga za građane. Pomogli smo gospodarstvu u korona krizi i ukinuli prirez. Grad Opatija ima sve uvjete za nesmetan razvoj u smjeru ostanka na poziciji lidera među hrvatskim gradovima, kao i u području turizma. Dobili smo odličnog partnera u hotelskoj kući LRH d.d., treba samo strpljio pregovarati i naše će vlasništvo imati još veću vrijednost. Vjerujem u dobru i uspješnu budućnost Opatije, poručio je Ivo Dujmić.

- Moram naglasiti da je kampanja završila, kao i izbori, mi gledamo naprijed, fokus je na realizaciji programa koji smo komunicirali. Građani su glasali za promjenu, napravit ćemo sve najbolje za ovaj grad, u kojem ima jako dobrih projekata, kao i onih koje treba mijenjati, koji se trebaju popravljati. Promjene su došle i vjerujem da će se cijela gradska uprava uključiti u realizaciju onoga što su građani izabrali. Najprije ćemo se usredotočiti na turističku sezonu koja je pred nama, situacija s covid pandemijom se, nasreću, poboljšava, a mi ćemo omogućiti sve da se sezona odvije na najbolji mogući način. Sve ono što mislimo da je dobro za ovaj grad mi ćemo i realizirati i nećemo stavljati projekte sa strane, sve što je dobro se nastavlja jer radi se o javnom novcu, a ne o osobnim stavovima. Mogu najaviti preslagivanja u gradskoj upravi, prvi kolegij slijedi u ponedjeljak u 8,30 te ćemo redovito informirati javnost o zaključenom i odlučenom. Bit ćemo potpuno transparentni, kao što smo i najavili, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Slijedi konstituiranje novog saziva Gradskog vijeća koje je najavljeno za 15. lipnja.