Grad Opatija
Službene stranice

Treći partnerski sastanak

Treći partnerski sastanak

Datum: 4.12.2018.

Partneri u EU projektu Riviera4Seasons2 predstavili svoje aktivnosti u Voloskom

U sklopu provedbe EU projekta  Riviera4Season2 u Voloskom je jučer održan 3. sastanak Odbora za praćenje projekta u organizaciji projektnog partnera Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije.

Uz predstavnike svih hrvatskih i slovenskih partnera (Grad Opatija, Turistička zajednica Opatija, Općina Piran, Turistička zajednica Portorož, Fakultet turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija) sastanku su prisustvovali i vanjski suradnici te Ugovorna upraviteljica zajedničkog tajništva iz Ureda Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku Tereza Černigoj.

Svi partneri predstavili su aktivnosti koje su odrađene u proteklom izvještajnom razdoblju (1. travanj – 30. rujan) kao što je niz radionica, manifestacija, promotivnih aktivnosti i manjih građevinskih radova realiziranih u Portorožu te u Opatiji i zaleđu.

Po završetku sastanka, delegacija je posjetila i dio tradicionalnog puta Veprinac. Do sada je uređeno oko 2 km puta što je obuhvaćalo manje građevinske radove i hortikulturno uređenje. Grad Opatija bio je naručitelj ovih radova dok je izvođač bila tvrtka Parkovi d.o.o.

Podsjećamo, zajednička baština za zajedničku međunarodnu promociju 365 dana zelenog turizma na Opatijskoj i Portoroškoj rivijeri financira se u okviru programa INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Ukupan budžet projekta je  840.205,00 eura, od toga su europska sredstva 714.174,25 eura. Tema projekta je aktivna zaštita kulturne i prirodne baštine kroz održivi razvoj turizma u okolici i zaleđu Opatije i Pirana, a s ciljem proširenja kulturno-turističke ponude.