Grad Opatija
Službene stranice

Završila škola plivanja, nastavljaju se aktivnosti za djecu i odrasle

Završila škola plivanja, nastavljaju se aktivnosti za djecu i odrasle

Datum: 27.7.2020.

KŠR Gorovo u suradnji s HOO-om

Klub za športsku rekreaciju Gorovo je svakako jedan od najaktivnijih klubova koji i u vrijeme pandemije koronavirusa ne prestaje djelovati, već naprotiv, kao nositelj organizacija ili suorganizator priprema brojne programe za sve uzraste.

Osim sada već itetako popularnog Festivala sportske rekreacije Platak 2020, koji se održava od početka lipnja do kraja rujna, KŠR Gorovo je upravo priveo kraju "Školu plivanja na dječjem kupalištu Tomaševac", popularnu aktivnost u koju se djeca s veseljem uključuju. Ovog se ljeta u školu uključilo 16 učenika predškolske i mlađe školske dobi, a predvođeni voditeljima oni su uživali u morskim radostima, učili su dobro plivati, ali i sudjelovali u raznim zabavnim igrama u moru i na pijesku. Paralelno sa školom plivanja, jutarnji su sati bili rezervirani i za sportsko – rekreativni program gdje su najmlađi sudjelovali u brojnim aktivnostima: odbojci na pijesku, rukometu, mini odbojci, nogometu, graničaru, sportskom poligonu, štafetnim igrama, gađanju koševa, bacanju loptice, igrama na pijesku, igranja u moru kao i u kretanju u prirodi. I nakon završetka škole plivanja, svakog radnog dana od 10 – 12 sati nastavljaju se ove aktivnosti, na zadovoljstvo najmlađih kao i organizatora. Svakodnevni je odaziv doista velik, a sve se odvija pod stručnim vođenjem voditelja KŠR Gorovo: Dalibora Korenića, Mirne Savić te Tonija i Erika Grozdanića.

Posebno valja naglasiti i  program za one koje vole uživati u morskom zraku, ali i biti aktivni, kojeg KŠR „Gorovo“ pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i u suradnji sa Amadria Park hotelima, a u sklopu projekta „Program promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“ organizira kroz projekt nordijskog hodanja i pješačenja „Povijesnim stazama grada Opatije“ i to za sve zainteresirane, kao i za goste Amadria Park hotela u Opatiji. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je svoj populaciji sudionika gostiju i građana Opatije, a KŠR „Gorovo“ organizira stručno vodstvo i 50 pari štapova za nordijsko hodanje. Aktivnosti se odvijaju u srpnju i kolovozu 2020., okupljanje sudionika je na trgu Royal, a termini hodanja: utorkom od 9,00 do 10,30 i petkom od 18,30 do 19,30. Sudionici se prijavljuju u hotelu ili prije samo polaska, a program obuhvaća povijesne šetnice grada Opatije. Suradnjom KŠR Gorovo, Amadria Park hotela i Hrvatskog olimpijskog odbora Opatija nudi atraktivan i aktivan sadržaj koji svakako doprinosi kvaliteti turističke ponude Opatije.

Kako najavljuju iz KŠR Gorovo, priprema se još puno različitih programa za sve generacije što je i potvrda da je ovaj klub doista jedan od predvodnika aktivnosti i promicanja zdravog života na ovim prostorima.

KONTAKT: ksr.gorovo@gmail.com, 091/ 42 00 650, 095/ 91 74 666