Grad Opatija
Službene stranice

Zamjenici gradonačelnika Grada Opatije Ive Dujmića

u mandatu 2017. - 2021.

Vera Aničić i Emil Priskić

 

Vera Aničić obavljat će poslove iz komunalnog resora rada gradske uprave te suradnju s gradskim tvrtkama koje djeluju u tom sektoru. Funkciju zamjenice obavlja u profesionalnom radnom statusu.

 

Emil Priskić obavljat će poslove iz područja društvenih djelatnosti, poslove praćenja i izrade prostornih planova, poticanja gospodarstva i poduzetništva te EU fondova, poslove koordinacije s ustanovama Grada Opatije i poslove suradnje s civilnim sektorom, a funkciju zamjenika gradonačelnika obavlja u profesionalnom radnom odnosu od 14. lipnja 2018.

 

 

Vera Aničić, ing. građ.,
zamjenica gradonačelnika Opatije

e-mail: vera.anicic@opatija.hr

Tel: 051 680 135

 

Informacije o prijemu stranaka:

Zamjenica gradonačelnika Vera Aničić stranke prima srijedom, od 9.30h - 12.30 h.

 

* Termin prijema  potrebno je ranije zakazati, i to putem telefona na broj 680 118
ili e- mailom
grad.opatija@opatija.hr

Kratka biografija:

 

Vera Aničić (47) inženjerka je građevinarstva, a bogato radno iskustvo stjecala je u građevinskim tvrtkama, obavljajući u njima i rukovodeće poslove. Radila je u tvrtkama kao menadžerica kvalitete i zaštite okoliša koje su se bavile izvođenjem građevinskih radova po ISO standardima koje je i pomogla implementirati u sustav poslovanja, a na funkciju zamjenice gradonačelnika dolazi s mjesta voditeljice podružnice jedne privatne tvrtke u Rijeci. Majka je djevojčice tinejdžerice. Aktivna članica KŠR Gorovo već 20 godina.

 

Ističe kako je jedan od elemenata koji je zasigurno definirao i taj što je Opatijka, s Poljana.

 

U politiku se uključila jer želi i može dati svoj profesionalni i osobni doprinos razvoju grada u kojem živi, a potaknuta zadnjih godina realizacijama krupnih projekata, od sportske dvorane, KTC-a, vrtića, cesta, pa do gradnje hotela brojnih privatnih ulagača. Opisujući sebe, kaže da cijeni dogovore, podjelu zadaća i njihovo izvršenje u dogovorenom roku, i to stručno i temeljito, kao i transparentnost u radu.

 

Cilj političkog angažmana i funkcija u izvršnoj vlasti Opatije njoj je da svi pokrenuti projekti u sektoru komunalija budu završeni na zadovoljstvo građana, ali i kvalitete života i standarda žitelja. Moto koji je pritom pokreće jest sintagma da živimo u jednom od najljepših gradova na svijetu i da takav mora ostati i za buduće generacije.

 

 

Dr.sc. Emil Priskić,
zamjenik gradonačelnika Opatije

e-mail: emil.priskic@opatija.hr

Tel: 051 680 161

 

Informacije o prijemu stranaka:

Zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić stranke prima utorkom, od 9.30h - 12.30 h.

 

* Termin prijema  potrebno je ranije zakazati, i to putem telefona na broj 680 118
ili e- mailom
grad.opatija@opatija.hr

Kratka biografija:

 

Emil Priskić (54) doktor je ekonomskih znanosti i privatni poduzetnik koji se bavi konzultantskim uslugama iz područja financija, projektnog rnenadžmenta i EU fondova. Radno iskustvo stekao je u nekoliko tvrtki na pozicijama srednjeg i visokog menadžmenta te u državnoj upravi na poslovima gospodarskog inspektorata. Predsjednik je Ceha intelektualnog i uslužnog obrta HOK-a i Obrtničke komore PGZ-a, član NO TZ Općine Viškovo. Nagrađen je Poveljom Obrtničke komore PGŽ-a za 2016. Živi u centru Opatije sa suprugom Arnelom i troje djece, u slobodno vrijeme voli odigrati partiju tenisa, ponekad mali nogomet, a Ijubav mu je jedrenje.

 

U pogledu svog političkog angažmana ističe da je „politika sredstvo kojim se ostvaruje određeni cilj, a cilj mog političkog djelovanja je podizanje kvalitete života svih građana Opatije“. Koautor je programa NL Ive Dujmića, u kojem su ključne mjere besplatni udžbenici, poticaja za mlade obitelji, besplatni vrtić, itd.

 

Stava je da Gradska uprava kao primjer mora poštivati zakonski regulirane rokove i ako je moguće dodatno ubrzati procese donošenja rješenja. Ubrzanje procesa štedi novac i omogućava konkurentnost, kako u poduzetništvu, tako i u gradskoj administraciji. Najavljuje uvođenje alata koji se uspješno koriste u poduzetništvu, a primjenjivi su u gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i ustanovama. Konkretnija komunikacija prema programima EU fondova značajno će olakšati provedbu gradskih projekata, kao što su uređenje Vile Angioline, Amerikanskih vrtova, gradskog prijevoza i ostalih financijski zahtjevnih ulaganja.