Sabaton

19.08.2022. 21:00

NAJVEĆI OVOGODIŠNJI METAL SPEKTAKL U HRVATSKOJ – SVJETSKI POZNATI SABATON NA LJETNOJ POZORNICI U OPATIJI

Sabaton, jedan od najpoznatijih svjetskih metal sastava 19.8.2022. godine dolazi na Ljetnu pozornicu u Opatiju!

Sabaton, švedski power metal sastav, osnovan 1999. godine u Falunu, smatra se jednim od najboljih suvremenih sastava svojeg žanra koji uredno nastupa kao headliner na velikim svjetskim rock festivalima. Tematika pjesama im je bazirana na povijesnim bitkama i tijekom godina stekli su kultni status koji potvrđuju svakim nastupom za koji se uredno traži ulaznica više.

Sabaton je dobro poznat hrvatskoj publici, nakon nekoliko nastupa u Zagrebu, zavidan status koji već uživaju u Europi stekli su i u Hrvatskoj. Jedan su od sastava koji imaju najvjernije fanove koji se broje u milijunima širom svijeta – što nije neobično, jer su njihovi koncerti pravi spektakl s izuzetnom atmosferom. Pored toga, Sabaton je svoj glazbeni put podignuo na višu razinu razvivši povijesne presjeke tema svojim pjesama što je postao zaseban fenomen koji oduševljava stotine tisuća ljudi širom svijeta.

Sabaton je svirao koncerte s velikanima poput Iron Maiden, a najveći dosad nastup imali su na „Przystanek Woodstock Festival“ gdje su nastupali pred nevjerojatnih pola milijuna ljudi!

Svakim od svojih dosadašnjih albuma „Primo Victoria“, „Attero Dominatus“, „Metalizer“, „The Art of War“, „Coat of Arms“, „Carolus Rex“, „Heroes“, „The Last Stand“, „The Great War“ oduševljavaju glazbenu kritiku i stječu sve veću popularnost širom svijeta, a upravo 2022. godine izlazi njihov novi album „The War to End All Wars“!

Ovog ljeta, kao hrvatska ekskluziva, Chris Röland, Hannes Van Dahl, Joakim Brodén, Pär Sundström i Tommy Johansson nastupaju 19.8.2022. (petak) u kamenom ambijentu divne Ljetne pozornice u Opatiji u sklopu svoje velike europske turneje „The Tour to end all tours“ gdje će promovirati novi album, ali i svirati sve svoje dosadašnje hitove čime je osigurana večer za pamćenje!

 

Koncert počinje u 21 sat. Nema predgrupe.

Blagajna na glavnom ulazu (u opatijskoj lučici, kraj INA benzinske postaje) otvorena je od 19 sati, a ulazi za publiku (iz opatijske luke i iz parka Angiolina) će biti otvoreni od 19:30 sati.

Koncert će se održati bez obzira na vremenske prilike, a u slučaju kiše preporučujemo svim posjetiteljima da ponesu kabanice jer se kišobrani neće smjeti unositi unutar koncertnog prostora.

 

Cijena ulaznice (stajanje): 300 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr.

Event Details

Start Date : 19.08.2022.

Time : 21:00

Event Venue

Venue : Sabaton

Address : Ljetna pozornica

Event Location

Opatija