O gradonačelniku

Gradonačelnik zastupa Grad Opatiju i nositelj je izvršne vlasti Grada Opatije.
Građani ga biraju na neposrednim izborima na vrijeme od četiri godine, sukladno Zakonu o lokalnim izborima i dopuni navedenog Zakona, odgovoran je za ustavnost i zakonitost obavljanja poslova koji su u njegovu djelokrugu i za ustavnost i zakonitost akata upravnih tijela Grada Opatije.

FERNANDO KIRIGIN

Riječ gradonačelnika

Opatija je grad bogate tradicije, slavne povijesti i iznimnog imidža. Iza svega toga stoje – ljudi. Oni koji, već više dva stoljeća, grade grad po mjeri njegovih stanovnika, ali i svih onih koji žele posjetiti Opatiju i doživjeti njenu ljepotu i slavu. 

Kao što je Opatija otvorena prema svima, tako i gradska uprava mora biti otvorena prema svojim sugrađanima, prema novim idejama, prema dobrim prijedlozima, ali i prema opravdanim kritikama.  Samo zajedno, u suradnji javnog sektora, gospodarstva i građana, možemo našu slavnu povijest i bogatu tradiciju pretvoriti u uspješu budućnost te stvoriti grad na ponos svake Opatijke i Opatijca.

Uloga gradonačelnika na tom putu jest oblikovati želje i potrebe svih građana, ali i svih onih kojima je Opatija u srcu, u konkretne planove, programe i projekte te osigurati njihovu realizaciju. Kao i u sportu, samo jasni ciljevi i predan rad mogu donijeti rezultate. Uključite se u naš tim, svojim idejama pomozite stvarati prioritete razvoja i graditi budućnost Opatije. 

Primanje stranaka

– drugi utorak u mjesecu 
Za primanje se građani trebaju najaviti na e-mail: [email protected] ili tel: 051 680 118

KONTAKT

Maršala tita 3
HR – 51410 Opatija
mail: [email protected]
FK_punaRezolucija

KONTAKT

Maršala Tita 3
HR – 51410 Opatija
mail: [email protected]
IZVJEŠĆA O RADU
Opatija