10 pomoćnika u nastavi u opatijskoj školi

Grad Opatija je za školsku godinu 2022./2023. kroz projekt “Opatija –  grad jednakih mogućnosti” dobio sredstva za 10 pomoćnika u nastavi za učenike OŠ “R. K. Jeretov”.

Sredstva za rad pomoćnika u nastavi osigurana su kroz Europski socijalni fond.  Nositelj projekta je Grad Opatija, a partner Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov”. Važno je napomenuti kako je svim učenicima za koje je škola iskazala potrebu da im se osigura pomoćnik to i odobreno. Pomoćnici će učenicima pomagati u savladavanju školskog gradiva, ali njihov je zadatak i socijalizacija te osamostaljivanje djece s posebnim obrazovnim potrebama.

Ukupna vrijednost projekta je 453.018,00 kn, što je 85% potrebnih sredstava, iznos EU potpore je 385.065,30 kuna, dok je preostalih 15% osigurano gradskim proračunom.

– Grad  već dvanaest godina osigurava pomoćnike u nastavi te sredstva za dodatne stručne suradnike u osnovnoj školi “R. K. Jeretov” jer je takva potpora iznimno važna za uspješnost inkluzivnog obrazovanja. Medu prvima u Hrvatskoj započeli smo s uspješnom provedbom takvih oblika inkluzivnog obrazovanja te postali primjer dobre prakse, istaknuo je gradonačelnik Fernando Kirigin.

 

 

 

 

 

Opatija