15. opatijska olimpijada umirovljenika

Opatija je i ove godine bila domaćin aktivnog druženja osoba treće dobi i to po jubilarni 15. put. U organizaciji KŠR Gorovo, Gradskog društva Crvenog križa Opatija te Udruge Žmergo i pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Hrvatskog olimpijskog odbora i Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković se okupilo preko 150 sudionika iz 14 udruga s područja Primorsko – goranske županije. Manifestacija se održala povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Tjedna Crvenog križa (8 – 15. svibnja).

Olimpijada uvijek dobro raspoloženih umirovljenika započela je programom “Vježbajmo zajedno bodycore “kojeg je vodila viša fiziotarapeutkinja Tatjana Stakić, dok je u isto vrijeme svim sudionicima GD Crvenog križa Opatija omogućeno mjerenje tlaka, a Udruga Žmergo je održala radionicu izrade smoothie-a.

Uslijedilo je svečano otvorenje olimpijade te su sudionike pozdravili opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor, predsjednik SSR “Sport za sve PGŽ” Mladen Pokrajčić te u ime organizatora KŠR Gorovo Dalibor Korenić. Nakon pozdravnih riječi započele su i brojne aktivnosti, a novitet olimpijade bilo je natjecanje u boćanju koje se održalo na opatijskoj Boćariji. Uz boćanje, umirovljenici su igrali stolni tenis, badminton, pikado, bacali kolutove te se okušali u streličarstvu i sportskom poligonu.

Oni raspoloženi za program hodanja krenuli su na opatijski Lungomare i usprkos kiši prohodali lijepu dionicu, pa se vratili u dvoranu kako bi se uključili u ostale aktivnosti. Sve aktivnosti, osim oboćanja, nisu bile natjecateljske prirode, već su njihovi ciljevi bile zabavne i sportske aktivnosti te očuvanje zdravlja, što ovu manifestaciju godinama pozicionira kao jednu od najomiljenijih osobama treće dobi.

Organizator je za sve sudionike osigurao marendu te zabavni program, a zadovoljstvo nisu krili ni sudionici ni organizatori. Jubilarna opatijska olimpijada umirovljenika još je jednom potvrdila da Opatija itekako baštini sportske i rekreacijske aktivnosti, što potvrđuje itekako bogat kalendar istih tijekom cijele godine.

FotogalerijaOpatija