Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u srijedu, 17. studenog u 17 sati u organizaciji Hrvatskog časničkog zbora Liburnija bit će održano, već tradicionalno, paljenje svijeća ispred opatijske tržnice za sve stradale u Domovinskom ratu.

Paljenju svijeća nazočit će predstavnici udruga iz Domovinskog rata i roditelji poginuli branitelja, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, predstavnici političkih stranaka koje djeluju u gradskom vijeću, učenici srednjih škola s područja Opatije, predstavnici policije, vatrogasaca i građani. General u mirovini, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Liburnija Frano Primorac održat će prigodan govor, uslijedit će kratki literarni program te blagoslov vlč. Mirka Vukoje, župnika Župne crkve Svetog Jakova.

Sutra, 17. studenog u 9,00 sati izaslanstvo Grada Opatije položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji te u 9,30 sati u Voloskom. Podsjećamo, odlukom Hrvatskoga sabora 18. studeni je od prošle 2020. godine državni praznik.

Pozivamo sve građane koji će sudjelovati u odavanju počasti stradalima na gradskoj tržnici da se pridržavaju svih važećih protuepidemijskih mjera. Ujedno, građane Opatije pozivamo da počast žrtvama Domovinskog rata odaju paljenjem svijeća u svojim domovima.

Recimo još da će u povodu obilježavanja 30. obljetnice stradanja Vukovara članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata – Ogranak Opatija, na sam državni praznik 18. studenog, sudjelovati u Koloni sjećanja od Opće bolnice do memorijalnog groblja u Vukovaru.

Opatija