2. kolegij gradonačelnika

2. kolegij gradonačelnika

Na današnjem Kolegiju gradonačelnika na dnevnom je redu bilo izvješće o dosad obavljenim aktivnostima u vezi izgradnje stanova po modelu društveno poticane stanogradnje koji će se graditi na Tošini.

Nakon što je Grad Opatija od 28. 1. 2021. do 31. 3. 2021. provodio anketu kojom su interes za kupnju ili najam stana iskazala čak 375 građana slijedi definiranje jasnih kriterija prioriteta, odnosno bodovanja građana prijavljenih za kupnju ili najam budućih stanova. Nakon definiranja prijedloga Odluke o određivanju reda prvenstva za kupnju ili najam stana Odluka će biti stavljena na javno savjetovanje.

Obzirom da je ovogodišnji redovni popis stanovništva 2021. koji provodi Državni zavod za statistiku zbog pandemije prebačen za mjesec rujan, formirano je Popisno povjerenstvo ispostave Opatija u koje pripadaju četiri liburnijske lokalne samouprave (Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga). Slijedom zakona na čelu je Popisnog povjerenstva opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, a svaka od 4 lokalne samouprave imenuje još po jednog člana i to iz redova stručnih službi ili tijela Grada. Povjerenstvo je zaduženo za nadzor provođenja popisa koji će se, prvi puta u povijesti, moći provesti i online. O svim aktivnostima popisa stanovništva građane ćemo redovito izvještavati putem gradske službene stranice.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija