2. Sajam karijera u turizmu

U Grand Hotelu Adriatic otvoren je 2. Sajam karijera u turizmu u organizaciji Ugostiteljske škole Opatija. Riječ je o trodnevnom događanju koje će okupiti  izlagače i gospodarstvenike iz sektora turizma i ugostiteljstva s područja PGŽ-a u namjeri povezivanja učenika s tržištem rada. Sajam se održava u sklopu EU projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu”, a očekuje se sudjelovanje oko 150 učenika te 13 izlagača.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin i ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth.

– Sajam karijera povezuje školu i tržište rada, odnosno učenike s gospodarstvenicima kod kojih će, vjerujem, brojni učenici ostvariti prva radna iskustva nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja. Opatijska je Ugostiteljska škola već desetljećima prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj, a i šire, o čemu svjedoče brojna postignuća i nagrade koje osvajate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima na čemu vam još jednom čestitam. Grad Opatija stipendira učenike i studente deficitarnih zanimanja, među kojima se nalaze i strukovna zanimanja konobar i kuhar, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Fotogalerija
Opatija