Foto Masterclass s Petrom Kürschnerom za mlade okolišne aktiviste i one koji će to tek postati

Kako bi osnažiti mlade Opatijce za promatranje i uočavanje nepravilnosti u okolišu te ih potaknuli na okolišni aktivizam, Žmergov lokalni info-centar za mlade osmišlja i organizira jednomjesečnu edukaciju primijenjene fotografije fokusiranu na zaštitu okoliša i očuvanje prirode.
Riječ je o 1-mjesečnoj edukaciji pod vodstvom svjetski poznatog opatijskog fotografa Petra Kürschnera, koja će se realizirati u Opatiji, kroz 4 radionice neformalnog obrazovanja, svakog petka tijekom listopada (1.10., 8.10., 15.10., 22.10.) od 16 do 20 sati u Vili Antonio. Masterclass uključuje predavanja, individualni, grupni te praktični rad kao i rad na terenu, a završava završnom izložbom fotografija sudionika koja će biti otvorena za javnost, a u sklopu koje će biti i druženje s voditeljem i sudionicima Masterclassa.
Masterclass je namijenjen mladima u dobi od 15 do 30 godina koji žive, rade i školuju se u Opatiji. Prethodno znanje o fotografiji je poželjno, no nije nužno. Svaki polaznik može u radionici sudjelovati koristeći vlastiti fotoaparat ili fotoaparat na pametnom telefonu. Prijave su obavezne putem online prijavnice , a rok za prijave je 26.09.2021.
Među prijavljenima odabrat će se 10 do 15 sudionika koji će uz vodstvo svjetski poznatog fotografa i suvoditeljica iz Udruge Žmergo naučiti kako promatrati, uočiti, kako naučiti gledati, kadrirati, zatim dobiti uvid u novinsku fotografiju, fotoreportažu, naučiti osnove otpada i posljedice nepravilnog njegovog odlaganja na okoliš i prirodu te u konačnici prepoznati i iskoristiti potencijal primijenjene (okolišne) fotografije na podizanje svijesti građana o problematici zagađenog okoliša i prirode.
Razvijanjem kompetencija mladih u primjenjenoj fotografiji te stvaranjem fotografskog sadržaja u području zaštite okoliša i očuvanja prirode kao i objavljivanje kroz društvene mreže, mlade se osnažuje za adresiranje okolišne problematike i potiče na razvijanje održivih životnih navika, kako vlastitih tako i onih njihovih vršnjaka i članova obitelji.
Masterclass se provodi u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Aktivnost se provodi kroz projekt Žmergov lokalni info-centar za mlade kojeg financijski podupire Grad Opatija.

Opatija