Odana počast pokojnicima uz blagdan Svih svetih

Odana počast pokojnicima uz blagdan Svih svetih

Povodom blagdana Svih svetih, izaslanstvo Grada Opatije predvođeno gradonačelnikom Fernandom Kirginom i predsjednicom Gradskoga vijeća Nevom Slani položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomenik poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, centralni križ na groblju u Opatiji, spomen obilježje boraca Drugoga svjetskog rata te na spomenik poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom.

U izaslanstvu su bili i predstavnici opatijskih udruga iz Domovinskog rata, UABA Opatija, Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje Opatija.

– Ovih dana kada se svi prisjećamo svojih pokojnika, s posebnom se zahvalnošću i počašću prisjećamo i svih naših sugrađana stradalih u Domovinskom ratu, kao i naših predaka koji su život izgubili u antifašističkoj borbi Drugoga svjetskog rata. Svima smo njima beskrajno zahvalni što su svoju žrtvu i svoje živote utkali u temelje naše domovine, kazao je tom prilikom gradonačelnik Kirigin.

Izaslanstva su potom posjetila i odala počast pokojnim braniteljima na groblju Volosko, Klana, Lovran, Poljane i na spomenicima stradalima u Drugome svjetskom ratu.

Opatija