Predstavljen projekt DOM – djeca održavaju more čistog FLAG-a

Predstavljen projekt DOM – djeca održavaju more čistog FLAG-a

Na plaži Lipovica predstavljen je projekt DOM (Djeca održavaju more) čistog FLAG-a, nastao kao nastavak uspješno realiziranih projekata Ekološki centar Opatija i Održivost u praksi opatijske Udruge Žmergo, koji već dugi niz godina doprinose razvoju održivosti na Liburniji u brojnim sferama lokalne zajednice. Partneri na provedbi projekta su Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija i Društvo »Naša djeca« Opatija. Kroz projekt će se provoditi niz informativno-edukativnih aktivnosti s djecom, učenicima i učiteljima u području zaštite prirode i očuvanja okoliša te akcije čišćenja divljih odlagališta otpada te mora i priobalja. Projekt je namijenjen djeci, učenicima, učiteljima, stručnjacima u radu s djecom i mladima te svim građanima Opatije kao i zainteresiranim građanima na području FLAG-a Vela vrata.

Cilj projekta je jačanje svijesti o zaštiti okoliša i prirode te očuvanju bioraznolikosti te usvajanje okolišno prihvatljivih navika građana, ponajviše djece na području Opatije i FLAG-a Vela vrata usmjerenih na smanjenje otpada u moru i priobalju. Uključivanjem djece, mladih i šire javnosti u programe očuvanja okoliša i poticanja na održivo upravljanje prirodnim resursima omogućava se kretanje Opatije prema održivom turizmu i održivom razvoju.

Na današnjem predstavljanju projekta sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je zahvalila svim sudionicima projekta na aktivnom sudjelovanju u društvenim aktivnostima, s naglaskom na važnost edukacije i posebne pozornosti usmjerene na akcije zaštite i očuvanja prirode.

Projekt se provedi u sklopu Mjere 2.1. Očuvanje okoliša i poticanje na održivo upravljanje prirodnim resursima iz LRSR 2014.-2020. FLAG-a Vela vrata. Traje od listopada 2021. do prosinca 2022.godine, a prihvatljivi izdaci projekta iznose 262.360,65 kuna.

Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija